Kosovsko ministarstvo finansija: Isplata 130 evra pomoći počinje sutra

Kosovska ministarka finansija Hikmeta Bajrami, saopštila je da su danas izvršena plaćanja za meru 15, porodicama koje nemaju nijednog zaposlenog člana. Novčanu naknadu u iznosu od 130 evra, građani kojima je ista odobrena, moći će da podignu već sutra.

Kosovsko ministarstvo finansija: Isplata 130 evra pomoći počinje sutra

„Zadovoljstvo mi je što vas mogu obavestiti da je Ministarstvo finansija danas (29.06.2020.) izvršilo plaćanje za meru 15 u iznosu od 1,991,210.00 evra za 15.317 porodica, koje nemaju zaposlenog nijednog člana porodice. Korisnici mogu da podignu sredstva od sutra“, napisala je Bajrami u objavi na Fejsbuku.

U međuvremenu i kosovski premijer Avdulah Hoti na Tviteru, saopštio je da ministarstvo finansija izdvojilo dva miliona evra za 15.317 koje nemaju nijednog zaposlenog člana, kao i da sredstva mogu podići već sutra, noseći maske i poštujući socijalnu distancu.

Podsetimo, na predlog kosovskog ministarstva finansija, vlada u Prištini još 31. marta usvojila je hitni fiskalni paket prve pomoći usled pogođenosti ekonomskim posledicama u pandemiji koronavirusa.

U hitnom fiskalnom paketu mera, za meru 15, predviđena je isplata mesečne pomoći u iznosu od 130 evra građanima koji žive u teškim socijalnim uslovima, a koji su registrovani kao nezaposleni u nadležnoj instituciji i nisu korisnici nijednog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš