46 miliona evra zajma za „Hitan projekat covid-19 na Kosovu“

Ministarka finansija, Hikmete Bajrami, potpisala je u ponedeljak ugovor o zajmu sa Svetskom bankom, preko Međunarodnog udruženja za razvoj u iznosu od 46 miliona evra za „Hitan projekat COVID-19 za Kosovo“.

46 miliona evra zajma za „Hitan projekat covid-19 na Kosovu“

Ovo je saopšteno iz Ministarstva finansija. Prema saopštenju, finansijska sredstva će biti namenjena sprečavanju, otkrivanju i reagovanju na pretnju koju predstavlja Covid-19. Između ostalog, biće moguće obezbediti medicinsku opremu i ojačati javni zdravstveni sistem, povećavajući kapacitete testiranja. Takođe će biti moguće proširiti kapacitete Klinike za infektivne bolesti.

„U okviru ovog kredita biće podržane šema socijalne pomoći i domaćinstva na osnovu prethodnog paketa i programa za ekonomski oporavak Vlade Kosova“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Međunarodno udruženje za razvoj, kao deo Svetske banke, kreditna je institucija koja putem kreditiranja pod povoljnijim uslovima u odnosu na finansijsko tržište ima za cilj da pomogne, između ostalog, u smanjenju siromaštva i poboljšanju životnih uslova.

„Projekat“ je ostvaren u saradnji Ministarstva finansija i zdravlja i Svetske banke.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš