Tači u sredu u radnoj poseti Beču

Kosovski predsednik Hašim Tači posetiće naredne nedelje Austriju, gde će razgovarati sa odlazećim predsednikom te zemlje Hajncom Fišerom.

Tači u sredu u radnoj poseti Beču

Austrijski mediji navode da je Tačiju ovo prva poseta Austriji otkako je pre dva meseca stupio na novu funkciju i da će u Beču biti dočekan uz državničke počasti. Reč je o radnoj poseti. 

Inače Fišer je poslednji put Kosovo posetio u oktobru prošle godine.

U austrijskoj javnosti Tači je prikazan kao neko ko je 90-tih godina imao važnu ulogu u naporima kosovskih Albanaca za otcepljenje. Agencija APA podseća da je on bio vođa OVK, da je 1999. godine predvodio kosovsko-albansku delegaciju na pregovorima u Rambujeu, a navodi i koje je funkcije obavljao od 1999. i završetka bombardovanja SRJ.

Navodi se i da je Tači 2013. sa tadašnjim premijerom Srbije Ivicom Dačićem postigao dogovor, od kojeg, kako navodi APA, do danas nije mnogo toga primenjeno.

Tači je ovih dana, kako dodaje agencija, najavio potrebu primene Zajednice srpskih opština, navodeći da ZSO osporava opozicija, koja strahuje da bi ta institucija pružila mogućnost Beogradu za neprestano mešanje u "unutrašnje stvari Kosova" i pretvorilo ga u nefunkcionišuću državu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš