Izbori u Srbiji

Za Vučića na Kosovu 80 odsto

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas u Beogradu da je prebrojano 80 odsto glasova sa Kosova na predsjedničkim izborima u Srbiji, od čega je Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto, a svi ostali kandidati 20 odsto.

"Očekujemo da će se taj trend nastaviti do kraja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sjedištu SNS i procjeni da će, kada se sve sabere, Vučić ukupno u Srbiji imati 56 odsto glasova.

"Uveren sam da će ovako veličanstvena pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu biti snažan signal regionalno i da će druge zemlje regiona videti da mogu da se oslone na Srbiju koja može da pomogne i u zajedničkim ekonomskim naporima, zajedničkom tržištu u svim drugim sferama", ocenio je on.

Stefanović je zahvalio SPS i JS i drugim koalicionim partnerima kao i građanima koji su izašli na izbore i "podržali politiku koja garantuje stabilnost, strane investicije i više radnih mesta".

On je kazao da je ovo prvi put poslije 1991. godine da je jedan kandidat za predsjednika Srbije "tako čisto pobedio u prvom krugu".

Stefanović je naveo da je Vučić u Beogradu osvojio 410.000 glasova, što je rekordan broj.

"Imao sam malu bojazan jutros: video sam da su pored izabranog predsednika Aleksandra Vučića još dva kandidata proglasila pobedu  -  Luka Maksimović Beli i Saša Janković. Ja sam se uplašio da će se oni sudariti jutros negde kod Predsedništva. Srećom to se nije dogodilo tako da smo uspeli da očuvamo javni red imir u punom kapacitetu i nadam se da ćemo tako uspeti i dalje", kazao je Stefanović.

On je rekao da su "ljudi u Srbiji razumeli sve" i da su neki kandidati pokušali do posljednjeg trenutka da negiraju rezultate.

Izvor: (beta)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš