Saopštenje SPO-a

Drašković: Iz Ustava Srbije ukloniti sve antievropske odredbe

Ta stranka je u saopštenju posle sednice Glavnog odbora ocenila da je to potrebno uraditi jer članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema "razumnu alternativu".

Drašković: Iz Ustava Srbije ukloniti sve antievropske odredbe

"Ustavne promene i "unutrašnji dijalog" o Kosovu na koji je pozvao predsednik Srbije trebalo bi da budu najšira demokratska rasprava o traganju za najboljim strateškim odlukama po našu državu i narod", naveo je SPO.

Stranka Vuka Draškovića smatra i da te odluke treba da budu utemeljene "na geografskoj, geopolitičkoj, ekonomskoj, razvojnoj, demokratskoj i demografskoj stvarnosti a ne na srednjovekovnim epovima i mitovima".

U saopštenju se upozorava i da te odluke ne treba da budu utemeljene na "lažnoj i opasnoj propagandi da su Evropa i Zapad antipravoslavni i antisrpski".

Glavni odbor SPO smatra i da će "primenom svega već dogovorenog Briselskim sporazumom biti stvoreni uslovi za postizanje dogovora o punoj saradnji Srbije sa Kosovom".

"Taj dogovor mora da jednako uvažava i volju dominirajuće albanske većine i volju i pravo srpskog naroda na slobodan i bezbedan život na toj teritoriji, kao i da njegova istorijska i religijska baština budu zaštićene u skladu sa najvišim evropskim standardima", naveo je SPO.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš