Vučić prelomio ide se na izbore!

BEOGRAD – Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore, kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme, i Srbija, kroz reforme, 2020. dovela pred vrata Evropske unije kao pristojna i uređena zemlja.

Vučić prelomio ide se na izbore!
Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da je vladi portreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete refortme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put.
Odluka o izborima pozdravljena je dugotrajnim aplauzom 505 članova Glavnog odbora stranke.
Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba.
Stranka i vlada koju je ona formirala nailaze na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.
“Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje”, rekao je Vučić.
“Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije”, rekao je Vučić i dodao da je taj “centar otpora” 10 godina blokirao bilo kakve promene i napredak zemlje.
“Srbija je u stanju latentnog društvenog sukoba od kada je SNS preuzeo vlast i formirao vladu, jer smo rešili da razbijemo spregu političara, tajkuna, kriminala i korupcije”, objasnio je Vučić.
Previše je u Srbiji, rekao je, onih koji su hteli da žive od svojih stavova a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono što imaju, onih koji kradu”, rekao je, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušili, kako je rekao, da bi ostvarili sve moguće privilegije. 
“Namera da se preduzmu mere od koji su svi bežali, a pre svega one na ekonomskom planu, donela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbij ugled u svetu kakav nije imala u novijoj istoriji”, podsetio je Vučić.
Premijer je istakao da je SNS preuzela zemlju kada u njenu budućnost niko nije verovao, i poručio da je ponosan što su, za razliku od tog perioda, vlada i njegov tim radili marljivo, marljivije od drugih, što su Srbiji vratili ugled koji nije imala u savremenoj istoriji, a što priznaju, kako kaže, sve relevantne svetske institucije.
„O uspesima Srbije govore svi iz sveta, pa i MMF koji je ‘u njihovo vreme’ 2011. godine pobegao iz Srbije glavom bez obzira. Borimo se protiv korupcije, teško i naporno svakog dana. Tajkuni i kriminalci više ne upravljaju Srbijom”, rekao je premijer.  
Prema njegovim rečima, prošlo je godinu dana i devet meseci od kako je SNS formirala Vladu Srbije. 
“Vlada je formirana u teško vreme, kada smo zahvaljujući nesposobnosti onih koji su deceniju upravljali Srbijom bili pred kolapsom, bankrotom, kada smo imali najvišu stopu nezaposlenosti i kada su Srbijom upravljali tajkuni”, rekao je lider SNS 
On je dodao da kriminalci više ne upravljaju Srbijom, da državi ne preti bankrot, ali i da se, od kako je SNS preuzeo vlast, društvo nalazi u stanju latentnog sukoba, kako sa onima koji su godinama vladali državom i imali privilegije, ali tako i sa onima iz redova SNS koji su članstvo u toj stranci želeli da upotrebe za ličnu korist. 
Konstatujući da će otpor prema promenama uvek biti ogroman, Vučić je podsetio da je aktuelna vlast prva koja je počela da se suštinski bavi stabilizacijom čitavog regiona, koja je otpočela dijalog sa Prištinom, i koja je prva povukla ozbiljne poteze kada je reč o ekonomskim reformama.  
„Tadašnja elita je svesno odbijala da ide napred, deset godina nije napravljen nijedan korak ka ključnim tačkama. Mi smo prve ozbiljne korake napravili. Bili smo u Briselu, niko nije rešavao taj gordijev čvor, iako se to Srbima nije dopadalo, ali ne Srbima na Kosovu”, rekao je Vučić. 
On je istakao da je Srbija danas „sidro i simobl stabilnosti”, iako mu se smeju kada kaže gde je slavio Novu godinu – „ovde u Srbiji, na svom radnom mestu”.  
“To je sukob u kojem živimo, sa ideološkim burazerima, umišljenom elitom, bestidnim političarima i izmišljenim aferama”, rekao je Vučić. 
Srbija je dans na dobrom i stabilnom putu, ekonomski i politički, i to nam priznaju sve relevantne isntitucije i organizacije u svetu, poručio je Vučić.
On je rekao da je za pobedu potreban karakter, a kad ima srca i karaktera onda neuspeh ne postoji, naveo je Vučić i poručio da Srbija do 2020. mora da bude uređena država na pragu Evrope, a bez društvenih sukoba koji su sada prisutni.  
“Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja pričam, a rade ono što su radili oni pre mene”, poručio je lider SNS.  
“Hocu tim koji neće da se reklamira, nego da radi”, poručio je partijskom članstvu i dodao: 
“Hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima i pošaljem ih tamo gde pripadaju”, rekao je Vučić i najavio da će ga u izbornoj kampanji biti manje nego ikada.
On je pozvao naprednjake da ne potcene političke protivnike:
„Izbori pred nama biće veoma teški. Veoma, veoma teški. Potceniti protivnika pre izbora je velika glupost. Potceniti protivnika posle izbora je podlost. Moramo da pobedimo čista srca”, naveo je premijer  
“A građani će umeti da izaberu, jer niko ne može da zaustavi Srbiju na putu ka boljoj budućnosti”, zaključio je. 
„Ne želim da ugrozim budućnost Srbije, troškovi će biti nikakvi ili manji nego ikada, a jaću raditi u Vladi kao i do sada dok narod na izborima ne odluči”, dodao je on. 
Kako kaže, „hoću da se razlikujemo od njih”. 
„Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči”, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali „sa obe ruke”. 
“Nikada se nismo plašili volje naroda”, primetio je lider SNS i dodao:
„Danas imamo prave partnere na svetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka posle izbora treba da bude ista – šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reforma”, kaže Vučić. 
On navodi da je „dobro da budemo kritikovani i napadani, ali je dobro i da imamo jasan put odgovorne i jasne politike i to niko ne može da pobedi”. 
Lider SNS je od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maju „kako im, u slučaju loših rezultata, ne bi bio na teretu” i kako bi zbog toga mogli da se izjasne o novom rukovodstvu stranke. 
“Ne plašite se one narodne ‘dva loša ubiše Miloša’. Kada pošteno izađete pred ljude i pokažete šta ste uradili, narod će znati da izabere”, rekao je Vučić i obraćajući se članovima Glavnog odbora zaključio sa pozivom:
“Hrabro u promene, živela Srbija, živela Srpska napredna stranka”. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš