Vučić o navodnoj smeni Đurića: "Čestitam kosovskim medijima"

O svemu su počeli da odlučuju, pa će da odlučuju i o kadrovskim pitanjima u Vladi Srbije - ovako je Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, danas prokomentarisao jučerašnje navode medija u Prištini da je potpisao razrešenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.

Vučić o navodnoj smeni Đurića: "Čestitam kosovskim medijima"

Gospodine Vučiću, kosovske agencije jutros javljaju da bi moglo do dođe do razrešenja Marka Đurića u narednim danima - bilo je pitanje novinara B92, na koje je Premijer Srbije iz Davosa, gde se još uvek nalazi -odgovorio:

"Pa dobro, ako oni to znaju. Čestitam im na tome - ako i o tome odlučuju. Vidim, o svemu su počeli da odlučuju, pa će da odlučuju i o kadrovskim pitanjima u Vladi Srbije."

Na dodatno pitanje novinara da li razmišlja o tome, Vučić je kazao:

"Čestitam im na tome".

Kosovska agencija Kosovapress juče je, međutim, javila da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, već smenio direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, iznevši i ozbiljne navode o navodnoj korupciji ovog srpskog zvaničnika:

"Među ranijim problemima između Vučića i Đurića bila je i činjenica da je srpski premijer shvatio da je Đurić korumpiran od strane Srba u Štrpcu - tačnije od strane gradonačelnika opštine - Bratislava Nikolića - od kojeg je Đurić dobio na poklon stan, u iznosu od 200.000 evra. Ovaj novac Bratislav Nikolić, rečeno je, obezbedio je od uzimanja mita koji građani moraju neprestano da plaćaju u slučaju da žele da dobiju građevinsku dozvolu u ovoj opštini."

Ovu vest je Kosovapress izvorno javila u rano popodne, prenelo je više kosovskih agencija, a portal KoSSev je sinoć objavio prevod vesti - "EKSKLUZIVNO: Vučić potpisao razrešenje Marka Đurića".

Izvor: (kossev)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš