Vučić: Nemačka nas je već razgraničila priznanjem Kosova

"Nemačka nas je već 'razgraničila' onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje kako vidi stav kancelarke Angele Merkel da nema promene granica na Balkanu. Vučić kaže da je sasvim sigurno da će se sa Hašimom Tačijem sastati početkom septembra u Briselu.

Vučić: Nemačka nas je već razgraničila priznanjem Kosova

Aleksandar Vučić je izrazio čuđenje što je deo javnosti izjavu Angele Merkel shvatio kao neku novu poruku.

"Šta znači to što je Merkelova rekla? To što je rekla znači samo da nas je ona već 'razgraničila' tako što je celo Kosovo nezavisna država", rekao je Vučić i dodao da to ljudi treba da imaju na umu.

"Oni koji su raduju njenoj izjavi treba da znaju da je za Merkelovu, kao i za ceo svet, sa malim izuzecima, da svi oni smatraju Kosovo celovitom, suverenom i nedeljivom teritorijom i da ta teritorija pripada Albancima", dodao je i ukazao da samo iz našeg ugla postoji pitanje – čije je Kosovo?

"Iz njihovog ugla to je završena stvar", rekao je Vučić.

"Sa Tačijem u septembru u Briselu" 

Predsednik Srbije rekao je da je sasvim sigurno da će se sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem sastati početkom septembra u Briselu, ističući da će to biti prilika da se sagleda da li postoji mogućnost za izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo. 

"Takva je najava iz Brisela", rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon posete Vojnotehničkom institutu.

Predsednik Srbije je rekao da je moguće da obojica učestvuju i na Evropskom forumu Alpbah, što je najavljeno tokom "Političkih razgovora", koji su zakazani za 25. i 26. avgust, mada on još ne zna da li će ići tamo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš