Vučić: Kosovo nije oduvek srpsko, i drugi imaju pravo na njega!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostovao u emisiji “Oko intervju” na RTS-u, a glavna tema razgovora bila je situacija na Kosovu

Vučić: Kosovo nije oduvek srpsko, i drugi imaju pravo na njega!

– Ljudi misle da je Kosovo naše od pamtiveka, ali to nije ravno istini. Imali smo problema, uvek se borili za taj prostor i uvek gubili. Prema popisu iz 1991. imali smo samo 17 odsto našeg življa na KiM od 1981. godine i bili smo ugroženi. Pre toga se podizao broj od 1955. godine, ali onda su krenuli pritisci od albanske migracije. Oni su bili veoma disciplinovani i sve su davali za svoju, albansku državu, a mi smo bili puni kompromisa i napuštali smo i zemlju. Svi su želeli da oslobode tobože svoje, iako je to bilo srpsko. Pravili smo dramatične greške, od devedesetih, a i kasnije, samo ne toliko vidljive, ali u smislu ekonomskog razvoja bile su loše – počeo je Vučić upitan upitan kakva je bila srpska politika prema Kosovu.

On je rekao da vidi da Srbi s jedne strane ne žele rešenje kosovskog problema, a sa druge da ne znamo sa čime se suočavamo. Poručio je da je prema statistici i istraživanjima u koje je imao uvid većina naroda Srbije želi da se zadrži neki neutralni status, ali napomenuo da to nije moguće. Prema Vučićevim rečima, Albanci su spremni da za zaokruživanje kosovske državnosti plate svaku cenu.

– A, da li smo mi? Pitam vas šta ćemo da radimo ukoliko dođe do bilo kakvog sukoba? Zato sam sve vreme govorio da moramo da pronađemo kompromisno rešenje – ispričao je Vučić, napominjući da je imao borbu sa celim svetom i Albancima.

Kazao je da ćemo imati mnogo više problema i od toga: “To je ono što mi nismo želeli da razumemo svoju situaciju. Ekonomska situacija je nešto bolja, a mi mislimo da možemo nešto i što ne možemo”.

 

Izvor: (blic.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš