SUMNJA: Veza sa masonima razlog odbojnosti Erdogana prema Zukorliću?

Izborom za prvog saradnika masonskog majstora 33 stepena Nenada Prokića, Muamer Zukorlić je ustalasao javnost u Sandžaku. Mnogi članovi stranke su napustili nekadašnji BDZ, kako zbog ovoga, tako i zbog činjenice da je sadašnja SPP prestala biti bošnjačka i sandžačka stranka.

SUMNJA: Veza sa masonima razlog odbojnosti Erdogana prema Zukorliću?

Mnogo je čudnih stvari sa novim najbližim saradnikom Muamera Zukorlića. Navodno je katolik i Srbin, pa mason 33 stepena, pa istaknuti borac za homoseksualna prava, ali je malo poznato da je veliki poštovalac lika i djela Kemala Ataturka. Godinama se u špici emisije Peščanik vrtila Prokićeva izjava i njegov životni moto koji glasi ovako: “Zato kažem stalno: Kemal Paša Ataturk – nema više fesova, cilindri od sutra ujutru?”

Zanimljivo je to da je prilikom izjave za Sandžak PRESS, u kojoj je potvrdio da je stekao 33 stepen u masonskoj hijerarhiji, rekao i zanimljivu rečenicu: “Ja sam bio na 33. stepenu u masoneriji. Jedna od najjačih i najstarijih masonerija u Evropi je Turska.”

Ovdje možda i leži njegova opsjednutost Ataturkom, kojeg smatraju masonom a mnogi sadašnji kadrovi njegove stranke su duboko u masoneriji. Kemalisti su zapravo osnovna baza gdje masoni regrutuju Turke za svoje članstvo. Zbog toga je i logična veza sa Gulenom koji je eksponent masonske politike u Turskoj i neuspjelog puča.

Možda i u ovome leži tajna odnosa Turske prema Zukorliću. Prema informacijama Sandžačkih novina Zukorlić je prilikom zadnje posjete Erdogana Srbiji na sve načine pokušavao da se ubaci u protokol. Predsjednica Skupštine Maja Gojković je bila glavni Zukorlićev lobista po tom pitanju. Međutim, sva lobiranja su bila uzaludna jer je Erdogan odbio bilo kakvo pojavljivanje Zukorlića u njegovoj blizini.

Kada je sve propalo, Zukorlić je rekao da bi bio zadovoljan i da se rukuje sa Erdoganom, kako bi to uslikali aparati i snimile kamere. Poruka koja je došla iz Erdoganovog okruženja iznenadila je mnoge a glasila je: “Nemoj da se priližava ni na 30 metara”. Bilo je to evidentno tokom svečane večere koju je organizovao Vučić. Mnogi su prilazili za stol gdje se nalazio Erdogan i Vučić kako bi se pozdravili, ali ne i Zukorlić. Iz pristojne udaljenosti gledao je Erdogana, ne usudivši da se približi i rukuje.

Zbog čega je zapravo takav odnos Erdogana i cijele turske administracje prema Zukorliću?

Dobro upućeni tvrde da razlog ne može biti samo to što je prilikom Erdoganove posjete Novom Pazaru 2010. godine obezbjeđenje Zukorlića, i pojedine vatrene pristalice, izazivali incidente po ulicama Novog Pazara. Ti izvori tvrde da se radi o nečem mnogo većem što obavještajne službe Turske znaju o Zukorliću. Mnogima je, kako se priča već po pazarskoj čaršiji, nakon imenovanja majstora 33 stepena masonske lože za najvišeg funkcionera SPP jasnije zbog čega Erdogan i Turska imaju takav odbojan stav prema Zukorliću.

Izvor: (sandzacke.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš