Skot: EU da nastavi vođenje dijaloga o Kosovu

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da od "drugih partnera" zavisi da li će se Sjedinjene Američke Države uključiti u dijalog o Kosovu i istakao da Evropska unija vodi taj dijalog i da bi tako i da ostane.

Skot: EU da nastavi vođenje dijaloga o Kosovu

"To sve zavisi od drugih partnera. Ovo je dijalog i treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine. Evropska unija vodi ovaj dijalog, mi smo srećni s tim, i tako bi trebalo da ostane“, rekao je Skat odgovarajući na pitanje novinara da li će se Amerika uključiti u dijalog o Kosovu.

Na pitanje novinara od kojih drugih partnera zavisi, Skot je odgovorio da "cela međunarodna zajednica ima neku ulogu u ovome“.

"Mi hoćemo da podržavamo mir u regionu, stabilnost u regionu. To bi značilo da i Evropska unija i, na kraju krajeva, cela zajednica Ujedinjenih nacija“, rekao je Skat novinarima posle otvaranje desete godišnje volonterske akcije "Naš Beograd“ ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Upitan na koji način bi Amerika mogla da se uključi, Skot je rekao da "to sve zavisi od partnera“.

Na pitanje novinara kako gleda na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever Kosova i da znamo od koga je to podržano, Skat nije odgovorio, već je rekao da je važnije da se fokusira na današnji događaj, na dan volonterizma za Beograd.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš