BAKIR IZETBEGOVIĆ OTVORENO

Ovo je nova nepravda nad Bošnjacima, briga me za moju karijeru

Međunarodni sud pravde u Hagu je donio političku i nepravednu odluku. Mi smo učini sve što je u našoj moći da se dostigne pravda i istina sazna. Ovo je cinična manipulacija suda, izjavio je danas Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nakon odluke Suda da odbije razmatranje zahtjeva za reviziju presude kojom je Srbija oslobođena krivice za genoci

Ovo je nova nepravda nad Bošnjacima, briga me za moju karijeru
  • Sud nije donio pravnu odluku niti se pozvao na statut. Jer da jeste ne bi mogao osporiti mandat Softića. Ovo je politička odluka i sud je odigrao političku igru. Institucija ICJ je zalupila vrata pred nosom onima koji traže pravdu. Nisu im dozvolili ni da uđu u predvorje. Sud je potrvdio da nema ravnopravnosti za male, to su mrvice koje smo dobili 2007. Zatvorili su oči pred istinom, a to je bjelodana uloga Srbije u genocidu i etničkom čišćenju – kaže Izetbegović.

On je rekao da ne zna kako će Bošnjaci reagirati na stalne nepravde koje im se čine.

  • Pomalo se ovdje gubi iz vida šta se dogodilo. Pola je Bosne očišćeno, džamije su porušene, bošnjačka groblja preorana. Duboko sam povijeđen i uvrijeđen ovime, baš me briga za moju karijeru. Mnogima se već prelijeva čaša. Ovo jeste udarac za mene, ali bi bilo gore da to nismo učinili. Vidjet ćemo šta dalje, borit ćemo se za pravdu. Neki bi sada da se mi izvinjavamo – rekao je Izetbegović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš