Nataša Kandić izbrojala žrtve: U Srbiji nema političara da kaže istinu

Svi građani treba da brinu zato što u Srbiji nema političara koji će reći istinu o NATO bombardovanju i pomenuti imena svih civilnih žrtava, kaže Nataša Kandić.

Nataša Kandić izbrojala žrtve: U Srbiji nema političara da kaže istinu

U autorskom tekstu za list „Danas“ Nataša Kandić je navela da kao društvo treba da brinemo zato što u Srbiji nema političara koji će otkriti da je Srbija bombardovana zbog toga što su susedi Srbije od 1991. godine „bili ugroženi teritorijalnim pretenzijama Slobodana Miloševića, njegovih generala, četničkih partija i organizacija“.

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo i koordinatorka procesa REKOM Nataša Kandić je navela da Srbija nema političara koji će otkriti da veliki broj građana Srbije nije glasao na izborima 2000. godine za Slobodana Miloševića, jer su razumeli da je za bombardovanje zemlje odgovoran on, a ne „svet koji mrzi Srbiju“.

Nataša Kandić je dodala da Srbija nema političara koji neće ponoviti laž da se „broj srpskih žrtava NATO agresije meri hiljadama“ i neće „pomenuti samo ime Milice i Sanje, nego imena svih civilnih žrtava NATO bombardovanja – 205 civila srpske nacionalnosti, 220 civila Albanaca i 28 civila Roma i drugih.

Ona je istakla da Srbija nema političara koji će „svakog 24. marta da oda poštu albanskim civilima, svakom od 8.693 žrtve ‘srpske odbrane od terorista’, i da se izvini za zločinačke planove i praksu generala Vojske Jugoslavije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) protiv života Albanaca“.

Osnivačica Fonda je istakla i da Srbija nema političara koji će srpskim generalima javno postaviti pitanje zašto su regrute slali u rat i predočiti javnosti da su, od 275 poginulih pripadnika VJ i MUP-a, koji su bili mlađi od 25 godina – to većinom bili vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš