Na Pešteru jutros -30,5

jenica — Temperatura u pešterskom selu Karajukića Bunari jutros se spustila na minus 30,5 stepeni Celzijusa, izjavila je za Tanjug meteorolog Danka Dzogović.

Na Pešteru jutros -30,5

Karajukića Bunari je najhladnije selo na Pešterskoj visoravni, u kojem je 2006. godine izmerena temperatura od minus 39 stepeni.

Republički hidromteorološki zavod saopštio je da će sutra u centralnim, južnim i istočnim krajevima jutro biti hladno sa umerenim i jakim mrazom od minus 15 do sedam stepeni, na istoku lokalno i do 18 stepeni Celzijusa.

Inače, veći deo Kine pogodio je talas hladnoće koji obara rekorde, donoseći sneg koji je u nekim delovima zemlje pao prvi put posle više godina.

Narandžasti stepen uzbune proglašen je širom zemlje pošto će se, prema prognozama, skala na termometrima spustiti na 41 stepen ispod nule u nekim oblastima, saopštio je Nacionalni meteorološki centar, prenosi AFP.

Podsećamo, SAD se bore sa “Snouzilom”, a snežna oluja, koja bi mogla da zatrpa delove srednjeatlantskog regiona u SAD snegom od 90 centimetara debljine, pogodila je i Vašington.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš