Marković:Poziv Veseljija na savez protiv Srbije neprihvatljv

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je, odgovarajući na pitanje novinara kako razumije poziv predsjednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Sjeverna Makedonija okupe u savez protiv Srbije, da je takav poziv sa stanovišta Crne Gore neprihvatljiv i besmislen.

Marković:Poziv Veseljija na savez protiv Srbije neprihvatljv

Eevropski komesar za proširenje Johanes Han rekao da su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale da neće jedna drugoj kočiti evropske integracije i da će podržavati jedna drugu.

“Crna Gora nikada nije bila u savezu ni protiv koga. Ne razumijem takvu poruku, ona ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori i sa stanovišta Crne Gore ona je besmislena”, rekao je premijer Marković.

Johanes Han osvrnuo se na to, što je, kako je rekao, nekoliko puta dogovoreno od strane svih šest zemalja regiona: “ To je nešto na što su se obavezali, da neće sprečavati i kočiti Evropske aspiracije drugih zemalja u regionu, već da će se podržavati mđusobno. Mislim da svi treba da se drže toga dogovora, naročito visoki zvaničnici ovih država”, istakao je Han.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš