Kamberi nije birao reči u Narodnoj skupštini - prekinut

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi nije birao reči govoreći loše o vlasti u Srbiji.

Kamberi nije birao reči u Narodnoj skupštini - prekinut

Tokom Kamberijevog izlaganja reagovao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je ga je pozvao da vodi računa o svom rečniku, odnosno da upotrebljava izraze koji priliče republičkom parlamentu.

"Ne želim da ulazim u raspravu i da polemišem, a mogao bih, da li je nešto tačno ili ne. Poštujte izraze i koristite primeren rečnik, da ne bih morao da preduzimam mere, a nisam imao namreu da bilo kakve mere preduzimam. Ne

Kamberi je svoje izgalanje počeo sa: "Mirdita, dobar dan".

"Kada bih poslušao savet koji daje Meša Selimović čoveku kome želi dobro ne govori uvek ono što misliš, trebalo bi da ćutim, ali ja nisam izabran da ćutim već predstavljam glas Albanaca preševske doline", rekao je Kamberi.

"Ja ne predstavljam ni žute, ni crne, ni plave, već diskriminsane Albance. Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Baš tužno za demokratiju. Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević", rekao je Kamberi.

Kako je dodao, vlast sastavljena od levog i desnog centra proizvela je, kako on vidi, totalitarnu vlast koja je izabrana preko demokratrskog procesa, baš kao što rade, kaže, svi moderni totalitarni političari.

Srbiju je uporedio sa Belorusijom, a vlast nazvao "retuširanim radikalima" koji se, kaže, brinu za svoj imidž, pa u vladi ima 11 žena, postoji i Ministarstvo za ljudska prava, i sve to izgleda kao "perfektan scenario", dok se svakodvneno koristi govor mržnje i seksizam.

Kamberi je rekao da predsednik Srbije Aleksnadar Vučić govori kako otvara fabrike od Subotice do Vranja, a ne do Bujanovca i Preševa i pozvao ga da otvori bar jednu fabriku u tim opštinama.

Govoreći o položaju nacionalnih manjina, pozvao je Brnabić da predstavi etničku strukturu zaposlenih u bolnici u Branju ili na naplatnim rampama u Bujanovcu.

Dačić je odgovorio da u Bujanovcu gde je 50 odsto Srba nema nijednog u vlasti.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je primetio da bi izlaganje Kamberija bilo bolje i interesantnije da je dobio poziv da uđe u vladu i pozvao je Dačića da reaguje svaki put kada neko pokuša da predstavi Srbiju kakva nije.

A Kamberi se nakon Dačića javio za reč i kazao: "U kakvo ste političko, socijalno, ekonomsko, kulturno, zdravstveno i obrazovno stanje odveli Srbiju, samozvane patriote. Srbijo Dimitrija Tucovića, Danila Kiša, Ivana Ðurića…verovatno se i oni prevrću u grobu, ali i ova autokratija ima svoj vek trajanja. Neće pomoći ni taktika geopolitičkog balansa kao smešna kopija Titove Jugoslavije".

Kamberi je rekao i da je Srbija danas republika jednog čoveka čija vlast jača, dok potencijal Srbije pada, pre svega demografski.

"Ljudi su bežali zbog ratova, a danas se beže zbog autoritarizma. Jadno je bilo juče, jadno je i danas", rekao je Kamberi.

mojte da me provocirate", rekao je Dačić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš