Jovanović: U Srbiji je teško pristati na realnost o Kosovu

Predsednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović je rekao da kada je reč o priznanju nezavisnosti Kosova, u Srbiji je teško pristati na realnost, prenosi RTCG.

Jovanović: U Srbiji je teško pristati na realnost o Kosovu

“Pokušaji balansiranja i koketiranja sa politikom koja nas je dovela u ovu fazu, koju nazivamo realnošću na Kosovu, iz dana u dan u sve većem su ćorsokaku. Nije to problem vlasti, to je problem ovog društva koji ne smije biti podelen između opozicije i vlasti. Vlast, naravno, ima najveću odgovornost, ali bi trebalo da ima i moć da se nosi sa tim pitanjima. Naša opozicija ima oko Kosova nacionalističke i, rekao bih, "stare" stavove. Nema novog pristupa, već se sa guslanja prešlo na muziku iz liftova. Na lep način vam govorimo iste one stvari koje su naša dva društva odvele u ovaj ćorsokak. Ceo svet ima stav o Kosovu koji je drugačiji od našeg. Čak su i Rusi, za koje se hvatamo, podržali mnoge akcije međunarodne zajednice koje su dovele do formiranja kosovske države", kazao je Jovanović.

On je ocenio da se u regionu ruski uticaj jako širi u razne pore društva i da nas posledice tek čekaju.

Jovanović smatra da nije normalno da Crna Gora potražuje ljude koji su na Interpolovoj poternici i za koje se zna da slobodno žive u Beogradu, a Srbija ništa ne radi po tom pitanju, pravdajući se pravnom procedurom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš