Grom iz vedra neba: Adem Zilkić podnio ostavku!?

NOVI PAZAR – Na jučerašnjoj sjednici Rijaseta koja je održana u prostorijama Fakulteta Islamskih nauka u Novom Pazaru, reisul-ulema IZ Srbije Adem Zilkić podnio je ostavku, potvrdio je GZS jedan od imama koji je prisustvovao sastanku, a koji je želio da ostane anoniman.

Grom iz vedra neba: Adem Zilkić podnio ostavku!?

Prema njegovim riječima sastanku je prisustvovalo oko 40 imama, profesora, vjeroučitelja, članova Mešihata i Sabora. Od Zilkića je traženo da podnese finansijski izjveštaj što je on djelimično i učinio podnoseći izvještaj o novcu koji je stigao iz Republike, dok ostale prihode nije prikazao, tvrdi izvor GZS.

Zilkiću se već duže vrijeme na teret stavlja samostalno djelovanje bez dogovora sa ostalim relevantnim članovima zajednice, kao i onemogućavanje realizacije izbora novog reisa i urušavanje institucije IZ, navodi GZS.

Kako Informer saznaje, Zilkića će mijenjati Muhamed Jusufspahić, koji je obavljao funkciju zamjenika reisa.

“Jusufspahić će ga mijenjati sve dok ne ode u diplomatsku misiju”, kaže Informerov izvor.

Zilkić će, kako saznaje Informer, nastaviti da radi kao profesor na Islamskom fakultetu.

Vijest o Zilkićevoj navodnoj ostavci, koja nije zvanično potvrđena iz Rijaste IZ Srbije, prvi je objavio Informer a prenijeli pojedini portali u BiH i Sandžaku.

Inače, u Srbiji od početka oktobra 2007. godine djeluju dvije islamske zajednice – Islamska zajednica u Srbiji kojom rukovodi muftija Muamer Zukorlić i Islamska zajednica Srbije na čelu sa reisul-ulemom Ademom Zilkićem.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš