DF nudi Husoviću mjesto premijera Crne Gore

Predsjedništvo Demokratskog fronta ponudilo je strankama manjina i ostatku opozicije manjinsku vladu bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, kazao je za Pobjedu predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

DF nudi Husoviću mjesto premijera Crne Gore

Stav DF-a uslijedio je samo 12 sati nakon što su sa liderima Ključa, Socijaldemokratske partije i Demokrata potpisali zajednički zaključak da – ne priznaju rezultate izbora.

“Mi bismo tu vladu podržavali svojim glasovima u parlamentu, ali ne bi u njoj participirali. Ta vlada bi imala zadatak da pripremi nove fer i demokratske izbore nakon određenog vremenskog perioda”, kazao je Medojević. Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, ponuda DF-a je rezultat tijesne koordinacije i saglasnosti sa ostatkom opozicije i predviđa plan po kojem bi predsjedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću bilo ponuđeno mjesto premijera. Medojević je dodao da je ovim novim stavom Predsjedništva DF-a “potvrđena principijelna politika“ i da je “najvažnija nacionalna stvar” da DPS pođe u opoziciju imajući u vidu dešavanja 16. oktobra, koja su pratila zloupotrebe i “izazivanje državnog udara“.

“I dalje smo na poziciji da ne priznajemo rezultate jer su izbori bili neregularni, ali da zbog interesa Crne Gore, koji su važniji od partijskog interesa, spremni smo da podržimo manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo DPS-a, ali ni Fronta. To je naša ponuda, kao najjače opozicione grupacije”, precizirao je Medojević, dodajući da ne bi imao ništa protiv da mandatar bude predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš