Evropska bokserska federacija

Bez kosovskih delegata na Skupštini u Beogradu

Na redovnoj skupštini Evropske bokserske federacije profesionalnih boksera koja se ovoga vikenda održava u Beogradu, prisutni su delegati svih članica Evropske federacije, ali pravo da učestvuju na kongresu nisu dobili predstavnici kosovske federacije.

Foto: Ilustracija

Kao  glavni razlog neučestvovanja generalni sekretar srpske bokserske federacije Luka Popović navodi da na tabli ispred delegata sa Kosova nije moglo da bude napisano samo Kosovo, bez fusnote.

"Jedini  problem je taj  da nismo mogli da dozvolimo da na tabli ispred kosovskih delegata bude napisano samo Kosovo, bez fusnote ili zvezdice, jer ne priznajemo nezavisnost . Nikakvih drugih problema nema, a o svemu ovome upoznali smo i predstavnike Evropske bokserske federacije koji su se složili sa tom odlukom", rekao je Popović.

Predsednik kosovskog saveza Nedžemidin Zeka je za RTK2 rekao da je pre početka kongresa bilo razgovora sa srpskom federacijom i da posle svega nisu pristali da na sednici u Beogradu učestvuju prema ranije predloženim uslovima.

"Trebalo je da budemo tamo, jer smo mi sastavni deo Evropske federacije i imamo sva prava kao i ostali članovi. Mi imamo dobre  odnose sa srpskom federacijom, ali nismo hteli da na kongresu učestvujemo kao Kosovo sa fusnotom, jer mi smo država i, opet ponavljam, imamo sva prava kao i ostale članice Evropske federacije", istakao je Nedžmedin Zeka.

Kongres Evropske skupštine profesionalnih boksera u Beogradu zavrašava se sutra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš