Veliko snježno nevrjeme zahvatilo opštinu Dragaš

Od juče na području Opštine Dragaš neprekidno pada snijeg, praćen jakim vjetrom. Tokom dana intenzitet padavine nije bio velik, ali je tokom noći povećan.

Visina snježnog pokrivača na području opštine Dragaš kreće se od 20  do 50 cm, a na pojedinim mjestima ima snježnih nanosa koje iznose i do jedan metar.

Zbog jakog vjetra, od juče  jedan deo opštine Dragaš  bez struje. U selima Restelica, Kruševo, Zlipotok i Globočica više od 24 časa nema struje. Kako su nas izvjestili iz kompanije KEDS, jak vjetar je pokidao žice i oborio nekoliko bandera na tom području. Iz kompanije su istakli da su ekipe na terenu i da su zbog velikog nevremena zatražili pomoć od kolega iz Prizrena. Oni se nadaju da će tokom dana biti otklonjen kvar, te da će omogućiti redovno snabdevanje strujom svim potrošačima u Opštini Dragaš.

Kompanija koja održava puteve na području opštine Dragaš je neprekidno na terenu i prema informacijama koje smo dobili od direktora za hitne intervencije u Opštini Dragaš, Murselja Haljiljija trenutno su svi regionalni i lokalni putni pravci  na području Opštine Dragaš  prohodni. Zbog jakog vjetra praćenog snjegom na pojedinim mjestima se i nakon čišćenja za veoma kratko vrjeme stvaraju novi nanosi, pa je stoga kretanja na lokalnim putnim pravcima veoma otežano i nije preporučeno bez upotrebe zimske opreme.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš