Veliko snježnjo nevrjeme zahvatilo opštinu Dragaš

Snjijeg praćen snažnim vjetrom koji je od sinoć počo da pada na području opštine Dragaš, na kratko je zatvrio većinu lokalnih puteva, a saobraćaj se u jednom periodu odvijao veoma teško i na regionalnim putnim pravcima.

Visina sniježnpog pokrivača na poručju opštine Dragaš kreće se od 40 pa sve do 70 centimetara, a na pojedinim mjestima ima snjižnih nanosa koji iznose i više od jednog metra.

Prema rječima zamjnika gradonačelnika iz manjinske zajednice Šerifa Age, do 12 časova većina lokalnoh puteva je bila očišćena, i uspostavlje je saobraćaj prema svim naseljima u Opštini Dragaš, dok su regionalni putni pravci oko osam časova bili prohodni za saobraćaj.

„Želim da naglasim da uprkos tome što su kamioni kompanije stigli do svih sela, i dalje je kretanje prema pojedinim putnim pravcima koji se nalaze na većoj nadmorskoj visini veoma otežano i kretanje luksusznim automobilima je prema nekim pravcima i dalje nemoguće, istako je Šerif Aga i nastavio.

Firma „ Drini Kompani“ koji ima tender za održavanje regionalnih i lokalnih puteva na području opštine Dragaš  na vrjeme izašla na teren, ali zbog velikog snjega i potrebe da se prema nekim selima hitno očisti put, kakao bi se obavila dženaza  bili smo prinuđeni da angažujemo i mehanizaciju Direktorijata za hitne intervencije i na taj način izađemo u sustret našim građanima. Takođe je zbog jakog vjetra bilo i kratkih prekida struje ali je sada situacija stabilna, istako je za gorapress zamjenik gradonačelnika ispred manjinske zajednice, Šerif Aga.

Zbog velikog snijega u nekim školama nije bilo nastave.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš