Usmen Baldži: Svi putevi u opštini Dragaš prohodni

Danas je Direktorijat za hitne intervencije u Opštinu Dragaš, posjetio Zamjenik ministra Obrazovanja i predsjednik Demokratske stranke Vatan, Usmen Baldži.

Usmen Baldži: Svi putevi u opštini Dragaš prohodni

On je zajedno sa direktorom ovog Direktorijata, Tafiljom Krasnićijem obišo nekoliko sela u Gori, kakao bi se na licu mjesta upoznao sa situaijom na terenu.

Ja sam danas sa direktorom Tafiljom Krasnićijem posjetio nekoliko sela u kojima je bilo najviše snjega. Želim da naglasim da nam je cilj da se sva sela podjednako čiste, kakao ona koja se nalaze u opoljskom, tako i ona u gorskom djelu naše opštine, kazao je za naš portal, Usmen Baldži i nastavio.

Zatražio sam od direktora da naredi vozačima da na vreme kreću na teren,  odnosno prate vremensku situaciju, kao i  da dolaze do sva sela, a ne da se ispred pojedinih sela vraćaju i tako ostavljaju  jedan veći deo neočišćenog puta. Ovo je bila jedna od primedbi koju su nam uputili građani

Nažalost tokom zime naša sela su puna starih i iznemoglih,  pa je zbog toga neophodno očistiti put do samog naselja. Prilikom posjete mještani su nam kazali da u većini sela ima starih i bolesni koji primaju terapije ili imaju potrebu da posjete Centar porodične medicine u Dragašu.

Kao što i sami znate, naši građani su ranije sami izlazili i ručno čistili put, probijali su velike smetove, no sad su nažalost u situaciju da pomoć čekaju od Opštine, kaže Baldži i nastavlja.

Istina nije lako, naša opština je na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, i trenutno snjega ima samo kod nas. Danas sam imao priliku da se uverim i vidim na kave sve poteškoće nailaze vozači. Na mnogim mjestima ima leda, a ima i  smetova i neohodno je imati dobru mehanizaciju kakao bi se lokalni putevi efikasno čistili. Moj politički subjekt koga ja predstavljam će zatražiti da se prilikom planiranja narenog budžeta  predvide sredstva za kupovinu bolje mehanizacije koja će biti adekvatna shodno terenu i uslovima. Naravno da ću iskoristiti autoritet i kao Zamjenik ministra potrudiću se da  jedan deo sredtava objezbedim od vlade Kosova, istako je između ostalog, Usmen Baldži.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš