U prostorijama Demokratske Stranke Vatan, upriličen prijem u čast Dana Bošnjaka

Za danas u 10 sati bila je zakazana sjednica SO Dragaš, međutim delegati iz redova Demokratske stranke Vatan reagovali su iz razloga što se skupštinsko zasjedanje podudara sa Danom Bošnjaka, te su zatražili odlaganje, kako bi se mogli posvetiti svom revijalnom prazniku i aktivnostima u tom pravcu.

U prostorijama Demokratske Stranke Vatan, upriličen prijem u čast Dana Bošnjaka

Na samom početku skupštinske seanse, ponovo je zatraženo odlaganje, pa je donjeta odluka da se skupštinsko zasjedanje odloži za dva dana, tačnije za 30. 09.2020.

Ovom prilikom su svi članovi skupštine, u znaku izvinjenja za nenamjerno načinjen previd prilikom zakazivanja sjednice skupštine, zajednički otišli u prostorije DSV, i kolektivno čestitali Dan Bošnjaka.

Zajedno sa članovima SO, da čestitaju Dan Bošnjaka, otišli su i predsjednik opštine, Šaban Šabani, zamjenici Selami Beluli i Šerif Aga, kao i predsjednik skupštine Betim Merdiu.

U prostorijama su ih dočekali mnogobrojni aktivisti DSV, te su ih počastili baklavom koja se tradicionalno servira prilikom obilježavanja Dana Bošnjaka.

Iako Vlada Kosova ove godine nije finansijski podržala Dan Bošnjaka, valjda zbog specifičnih okolnosti, to jest zbog pandemije, nevladina organizacija, Bošnjačka Zajednica Kulture „Preporod“ i Kulturno prosvjetna organizacija „Memlečet“, organizuju Svječanu Akademiju u četvrtak, kao i okrugli sto na temu “Kuda idu Bošnjaci Kosova”.

I ove godine će ove dvije nevladine organizacije, organizovati i literarne susrete po školama, u skladu sa svim mjerama zaštite za učesnike.

 

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš