U opštini Dragaš, za sada nema zaraženih od koronavirusa

Danas je održan redovni sastanak Štaba za vanredne situacije Opštine Dragaš, na kojem je predsjedavao gradonačelnik Opštine, Šaban Šabani

---

Gradonačelnik opštine je u uvodnom izlaganju  govorio o atuelnoj situaciji nastaloj nakon svetske pandemije od koronavirusa i naglasio da prema informacijama od strane Diretorijata zdrastva i svih nadležnih relevantnih službi za sada nema slučajeva zareze od koronavirusa u opštini Dragaš.

On je takođe naglasio da prema svim dosadašnjiom izvještajima od strane policije  nema kršenja policiskog časa od strane građana, te istaknuto da se građani ove opštine pridržavaju striktno svih propisanih mjera od strane Ministarstva zdrastva. Upućen je apel svim da koriste zaštinu opremu prilikom odlaska u trgovine ili institucije, kao i da bez potrebe ne izlaze iz kuće.

Na sastanku je naglašeno da je vojska Kosova  na ulazu u Glavni centar porodične medicine u Dragašu postavila šator, kako bi se tu obavio preventivni pregleg, a nakon toga se pregled vrši u Domu zdravlja. To je preventivna mjera kao bi se sprečilo eventulno prenošenje virusa u Dom zdravlja, naglašeno je na satanku.

Na sastanku su  članovi kriznog štaba govorili o preventivnim mjerama koje bi doprinjele sprečavanju prenošenja virusa iz sredina na Kosovu  koje su zahvaćene koronavirusom u opštinu Dragaš. Istaknuta je i zabrinutost zbog činjenice da je u poslednjih nekoliko dana povećan broj zaraženih na sevjeru Kosova, a poznato je da veliki broj porodica iz naše opštine ima svoje biznise u tom djelu Kosova i često borave i na teritoriji naše opštine. Iz tog razloga krizni štab je naložio da se sve takve porodice ili pojedinci koji dolaze stave u samoizolaciju, kao i da se nadzire njihov boravak od strane policije.

Pohvaljene su i aktivnosti mještana sela koji prijaljuju dolazak ljudi i porodica iz zaraženih sredina. Na sastanku je  izraženo žaljenje zbog smrti dva građana Gore koji su preminuli od Korona virusa. Jedan je preminuo u Beogradu prošle nedelje, on je poreklom iz sela Vraništa,  a drugi je preminuo  Francuskoj, a on je poreklom iz sela Restelice.

Gradonačelnik Opštine, Šaban Šabani je govoreći o pomoći građanima opštine koji su u teškoj materijalnoj situaciji naglasio da je doneta odluka da se ovakve porodice pomognu paketima za hranu i higijenu i zatražio od komisije da se u najkraćem roku  izvrši harmonizaciju spiskova sa Centrom za socijalni rad, Kancelarijom za zajednice i Crvenim krstom, kakao bi što pre počela podela pomoći. Gradonačelnik je naglasio da će jedan veči deo srestava koje je skupština odobrila biti namenjenj za nabavljanje zaštitne opreme za sve zaposlene u institucijama, uključujući i policisku stanicu u Dragašu.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš