U opštini Dragaš samo dva aktivna slučaja zaražena koronavirusom, zaključeno na sastanku Kriznog štaba

Danas je Krizni štab za vanredne situacije Opštine Dragaš održao sastanak na kojem je raspravljana aktualna situacija nastala nakon potvrđivanja još jednog slučaja zaraze koronavirusom.

U opštini Dragaš samo dva aktivna slučaja zaražena koronavirusom, zaključeno na sastanku Kriznog štaba

Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je u svom uvodnom izlaganju obavijestio članove Kriznog štaba o aktuelnoj situaciji u opštini Dragaš i zatražio od svih prisutnih da u okviru svojih Direktorijata preuzmu sve neophodne mjere koje su u skladu s preporukama ministarstva, kakao bi se sprečilo širenje zaraze koronavirusom. Uprkos činjenici da u opštini ima dva aktivna slučaja konstatovano je da je situacija u opštini Dragaš stabila i pod kontrolom.
Direktor Direktorijata zdravstva i direktor Centra porodične medicine detaljno su obavijestili prisutne o aktulenoj epidemiološkoj situaciji u opštini. Oni su naglasili da je deset zaraženih iz regiona Gore oporavljeno, kao i da su svi zaraženi medicinski radnici iz Centra porodične medicine u Kruševu oporavljeni, te  da su još sedam dana oslobođeni radnih obaveza radi predostrožnosti.
Na sastanku je potvrđeno da su trenutno dvije zaražene osobe iz sela Brodosavca, i da je posljednji slučaj zaraze žena stara oko 55 godina i da je u dobrom stanju, te da prate kontakte i potvrđuju da se je virus uvezen u opštinu.
Takođe je doneta odluka da se radi zaštite zaposlenih u administraciji ne pruža usluga građanima koji ne nose zaštitne maske.

Upućen je apel svim građanima da se pridržavaju preporuka ministarastva, koje se odnose na nošenje maske i držanje distance.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš