Osam godina od nezavisnosti

U Opštini Dragaš objelježna osma godišnjica nezavisnosti Kosova

Svečanom akademijom u sali SO Dragaš obelejžena je osma godišnjica nezavisnosti Kosova.

Obraćajući se prisutnima presednik opštine Dragaš Salim Jonuzi podsetio je na sve one koji su dali živote za Kosovsku nezavisnost. “Uvjeren sam da su Dragaš i Kosovo na dobrom putu. Ne postoji važnija vrijednost i veća radost od borbe za prosperitet našeg grada i naše mlade države. Nadam se da ćemo svojim djelima pokazati da se sjećamo svih palih boraca primjenjujući njihove izvorne vrijednosti, rekao je gradonačelnik Opštine Dragaš Salim Jonuzi, čestitajući građanima Dragaša Dan nezavisnosti.

Nakon toga se prisutnima obratio i podpresednik Skupštine ispred manjinske zajednice Šerif Aga. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da u ime Skupštine Opštine Dragaš , u ime zajednice koju predstavljam i u svoje lično ime čestitam svim građanima naše opštine i Kosova dan nezavisnosti. Kosovo pripada Evropskoj porodici država, koje se zasniva na prijateljstvu, toleranciju i uvažavanje svih manjina koje žive u njemu. Čestitke upućujem i našim državljanima u dijaspori.

Prisutnima su  obratili i čestitali praznik Garip Skeraj, predstavnik veterana iz Dragaša i Sulejman Sulejmani .  Nakon završetka svečane akademije organizovana je posjeta mezarju palih boraca u Dragašu i selu Buqe.

Nakon toga gradonačelnik je izučio fatihu i položio cveće na spomenik poginulom turskom oficiru Huseinu Kutlu.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš