U Opštini Dragaš obilježna dvanaestogodišnjica od proglašenja nezavisnosti Kosova

Svječanom akademijom u Sali SO Dragaš počeo je splet kulturnih aktivnosti povodom dvanaestogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Svječana sjedinica je počela intoniranjem Kosovske himne, a zatim je proučena dova za pale šehide tokom rata za sticanje nezavisnosti Kosova.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Opštine Dragaš, Shaban Shabani podsjetio je na sve one koji su dali živote za Kosovsku nezavisnost, i nastaio: “Uvjeren sam da su Dragaš i Kosovo na dobrom putu. Ne postoji važnija vrijednost i veća radost od borbe za prosperitet naše Opštine i naše mlade države.

Nadam se da ćemo svojim djelima pokazati da se sjećamo svih palih boraca primjenjujući njihove izvorne vrijednosti, Naša je obaveza da gajimo dobre odnose sa našim komšijama i čuvamo multietničnost Kosova, kazao je između ostalog gradonačelnik Opštine Shaban Shabani, čestitajući građanima Dragaša desetogodišnjicu od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Nakon toga se prisutnima obratio i podpredsjednik Opštine Dragaš,  Šerif Aga. On je između ostalog naglasio." Koristim priliku da u ime svih pripadnika manjinskih zajednica koji žive u Opštini Dragaš, i  u lično svoje ime čestitam praznik svim građanima Kosova u zemlji i inostranstvu.

„Znajući da živimo u globalnom sistemu, u kojem  se prilike menjaju konstantno, kako na političkom, tako i na društveno ekonomskom nivo na Kosovu, mi moramo zajedničkim snagama i radom da stvaramo bolje uslove za rad i život svih građana u Republici Kosovo. Građani su nam dali povjerenje i mi kao predstavnici   na lokalnom i na centralnom nivou, moramo biti svjesni da taj emanet opravdamo i da stvorimo bolje uslove za život budućih genaeracija. Zaobiđimo razlike u nacionalnom, političkom i etničkom smislu, i ukažmo poštovanje jedni drugima, prvenstveno ukažimo da poštujemo sebe, a onda i druge. Kako bi život sviju nas bio sigurniji i bezbjedniji. Voli drugima što voliš sebi, istakao je između ostalog potpredsednik za zajednice, Šerif Aga.

 Prisutnima su obratili i čestitali praznik predstavnik veterana iz Dragaša i prestavnik porodice palih boraca.  Nakon završetka svečane akademije organizovana je posjeta mezarju palih boraca u Dragašu i selu Buqe.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš