Gora sve urbanija

U infastrukturu Gore ove godine uloženo više od 500.000 eura

Zadnjih desetak godina znatno je popravljena infrastruktura u Opštini Dragaš. Gotovo da nema godine a da se u selima Gore ne uloži više od pola miliona eura u izgradnji infrastrukture

Izgrađeni su asfaltni putevi do svih sela , kako je i bilo predviđeno i obećano mještanima od strane vladajuće koalicije. Pokockani su mnogi sokaci i sporedne ulice po selima. Urađeno je mnogo vodovoda i kanalizacija,  naravno sve to iz sredstava kosovskog buđeta,  a ne kakao po neki zlonamjerni ljudi govore, „ To gradi UNMIK, KFOR ali EULEKS“.

Opština Dragaš za narednu godinu planirala je da  izdvoji za infrastrukturu u selima Gore više od šesto hiljade eura. Nakon javne rasprave sa građanima, koja je održana prošlog mjeseca  i malim korekcija koje su usledileje predlog buđeta za 2017. godinu  je krajem ovog mjeseca poslat na razmatranje  SO Dragaš i usvojen je sa malim korekcijama.

Šef Opštinske Kancelarije za zajenice, Mehmed Hamza kazao je za naš portal da ova služba tokom godine  obilazi naselja i u razgovoru sa presedništvima sela pravi listu potreba i prioriteta po selima, vodeći pritom računa i nadgledajući pravilnu podjelu sredstava između manjinske i većinske zajednice.

„Kada je u pitanju podjela srestava namjenjenih za kapitalne ivesticije mogu slobodno da kažem da uvjek postoji razumjevanje i korektan odnos, čak i ponekad posoji pozitivna diskrininacija jer nekad dobijamo više srestava u odnosu na procenat s kojim smo zastupljeni kao zajednicai, kazao je Mehmed Hamza šef Opštinske kanclarije za zajednice.

Prema riječima Bena Hadžihasana, direktora za Urbanizam ove godine je u selima Gore uloženo malo više od pola miliona eura. Realizacija projekata i  dinamika izvođenja radova je do sada prema predviđenom planu.  "Mogu slobodno da kažem da je skoro devedeset posto realizovano od onoga što je planirano. Sada nam je u planu druga faza raspisivanja tendera kojom ćemo komletirati ovogodišnji plan. Do sada su završeni Projekti u sljedećim selima Gore", kazao je za naš portal, direktor Urbanizma i katastra Bean Hadžihasan.

Restelica

Asfaltiranje jednog djela trase prema srezimiru, i dovođenje novog izvora

Brod

Uređenje sela (Pokockavanje ulica)

Leštane

Pokockavanje ulica

Kukaljane

Pokockavanje ulica

Ljubošta

Pokockavanje ulica

Dikance

Pokockavcanje ukica i druga faza rekonstrukcija vodovoda

Krstac

Pokockavanje ulica i izgradnja javnog toaleta ( radovi u završnoj fazi)

Globočica

Urešenje centra sela i uređenje ambulante

Radeša

Potporni zid i pokockavanje ulica

Rapča

Pokockavanje ulica i druga faza uređenje potoka

Orčuša

Pokockavanje glavnih ulica

Zlipotok

Pokockavanje ulica i druga faza projekat u toku izgradnja kanalizacije

Vraništa

Pokockavanje ulica, radovi u završnoj fazi

Dragaš

Izgradnja stadiona i pokockavanje puta prema stadionu

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš