Svečano otvoren granični prijelaz Restelica-Strezimir

Danas je svečano otvaren granični prijelaz, Restelica-Strezimir, koji povezuje Republiku Kosovo sa Sjevernom Makedonijom, a gdje je sa svečanog skupa rečeno da će u budućnosti ovo biti stalna granična tačka jer je u interesu obje države za slobodno kretanje građana.

Svečano otvoren granični prijelaz Restelica-Strezimir

Ceremoniji svečanog otvaranja privremenog graničnog prijelaza Restelica – Strezimir prisutvovali ministri u Vladi Republike Kosova, ministar za regionalni razvoj, Rasim Demiri sa svojim saradnicima, ministar infrastrukture Pal Lekaj, ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa, poslanici u Parlamentu Kosova, Bahrim Šabani i Adem Hodža, zamjenici ministra Ćerim Bajrami, Usmen Baldži i Hamza Balje kao i sa makedonske strane ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski sa svojim saradnicima. Pored političkih predstavnika svečanosti su prisutvovali i mještani Restelice te mnogi drugi gosti iz različitih krajeva Gore.

Zvaničnici Republike Kosova dali su obećanje da će završiti putnu infrastrukturu za preostalih 5 kilometara do graničnog prijelaza koji je danas otvoren.

Poruka i inicijativa obje vlade je da se obezbjede finansijska sredstva, napravi dobra infrastrukturu kako bi se građani nesmetano kretali i razvijao turizam jer je to u interesu i Kosova i Sjeverne Makedonije.

Granični prijelaz je otvoren do 20. avgusta do 20. septembra, što ukupno iznosi 32 dana.

Izvor: (balkanplus.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš