Svečana akademija povodom obilježavanja dana oslobođenja opštine Dragaš

Dana je u sali SO Dragaš, održana je svečana akademija povodom obilježavanja 21-godišnjice od oslobođenja opštine Dragaš.

Prisutnima se najpre obratio  gradonačelnik opštine, Šaban Šabani, a nakon toga potpredsjednik za zajednice Šerif Aga.

Gradonačelnik Opštine, Šabab Šabani  je na početku svog izlaganja najpre pozdravio sve prisutne a zatim se osvrnuo na neke historijske okolnosti koje su doprinijele oslobođenju opštine Dragaš.
„Jubilarna godišnjica oslobođenja budi naša sjećanja, za koja su se naši preci žrtvovali, istkao je Šaban Šabani i nastavio. Kao što je poznato, prije 21 godinu, dan oslobođenja naše općine bio je dan pobjedonosnog ulaska snaga OVK, uz podršku snaga NATO-a. I to je dan kada je srpski agresor sa svim vojnim  paralelnim strukturamao bio prinuđen da napusti Kosovo.

Na ovaj historijski rođendan podsjećajmo se na mnoge slavne ličnosti počev od legendarnog komandanta Adema Jašarija i svih onih koji su dali svoj život boreći se za slobodu naroda Kosova.

Dan oslobođenja naše općine zauvijek će ostati dan časti za one koji su žrtvovali  svoj život.kakao bi stvorili bolje mogućnosti za sve generacije koje su došle nakon toga, istkao je između ostalog gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani
Nakon toga prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika za zajednice, Šerif Aga. „


Nakon dugog perioda, želja kosovskih građana je ostvarena. Proces oslobađanja svih građana Kosova počeo je pre 21 godinu. Zaista sav teret pripada na nas, jer smo mi nosioci sadašnjosti I budućnosti. Situacija u opštini Dragaš i stabilna zahvaljujući upućenoj nekoj  iskrenoj dovi  naših predak,a zahvaljujući međusobnoj toleranciji  i povjerenju. Koristim priliku da iznesem svima prisutnima želju da se i ovaj proces nastavi u budućnosti jer smo mi zaista zajednica koje ima iste  sličnosti, počev od vere preko tradicije, preko navike običaja i sve ostalo.
Zaista opština Dragaš od svog  oslobođenja pa sve do danas je  opština koja pripada matici europskih opština. Mi na lokalnom nivou i na centralnom nivou ulažimo velike napore da poboljšamo život naših građana, jer naši građani zaslužuju pažnju, što se I pokazalo  tokom ove pandemija, je smo bili jedna od primernjih opština. Još jednom u svoje lično ime i u ime nevećinski zajednice u Dragašu čestitam dan oslobođenja opštine Dragaš
Zbog specifičnih okolnosti nastaj koronavirusom, mnoge  sportske aktivnosti planirane povodom 21 godišnjice od oslobođenja opštine Dragaš su otkazane.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš