Snježnjo nevjreme zahvatilo opštinu Dragaš

Jučerašnje obilne kišne padavine naročito od poslepodnevnijžh časova pretvorile su se u snjeg. Za veoma kratko vreme na području opštine Dragaš visina snježnog pokrivača je izniosila iznad dvadeset centimetara.

Snjeg praćen vjetrom nastavio je da pada tokom čitave noći ali su padavine bile slabijeg intenziteta. Zbog vjetra tokom noći bilo je i čestih prekida stuje prema nekim naseljima, ali je sistem snabdevanja strujom bio brzo uspostavljen.

Trenutna visina snježnog pokrivača na području opštine Dragaš kreće se od 20 do četrdeset centimetra, u zavisnosti od naselja.

Opštinska služba za održavanje lokalnih puteva,  od rano jutros je na terenu i u toku je čišćenje lokalnih puteva. Prema informacijama s kojima raspolaže redakcija portala goraprtess, od lokalnih puteva prohodni su putni pravci prema selu  Zlipotok, Vraništa Krstac, Rapča, i Mlike, za sada su neprohodni putni praci prema Radeši, Leštanu Baćki  Dikancu i Orčuši. Ekipe opštinskog direktorijata su na terenu pa se očekuje da će u toku današnjeg dana svi putni pravci biti prohodni. Put do naselja koja se nalaze u zoni regionalnih puteva je prohodan i ekipe „Drini kompani „ posipaju so na tim putnim pravcima.

Nakon čišćenja snjega na putevima zbog vjetra stvoren je tanak   sloj leda pa se preporučuje vozačima oprezna vožnja uz  upotrebu zimske opreme.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš