Situacija u opštini Dragaš pod kontrolom, zaključeno na sastanku Kriznog štaba

Danas je održana sjednica Kriznog štaba za vanredne situacije Opštine Dragaš na koje je razmatrana situacija, nastala nakon potvrđivanja jednog smrtnog slučaja od korone virusa, u selu Plavje u Opštini Dragaša, kao i izlječenja jednog pacijenta.

Na sastanku je konstatovano da trenutno u ovoj opštini ima samo jedan oboljeli od korona virusa on je  iz sela Zaplužje, medicinski tehničar, i u dobrom stanju, a ovih dana će biti još jednom biti podvrgnut testiranju kakao bi se potvrdilo njegovo ozdravljenje.

Gradonačelnik Opštine Dragaš je na početku svog izlaganja u lično svoje ime i u ime Kriznog štaba kao i operativnog centra Opštine Dragaš, izrazio najdublje saučešće porodici preminule osobe, i naglasio da je usprkos jednom smrtnom slučaju od koronavirusa situacija u Opštini Dragaš stabilna. Pacijentica koja je preminula je inficirana na odjeljenju hemodijalize u Prizrenu i ona je nažalost kao bubrežni bolesnik preminula od posljedice koronavirusa, ali je dobra vest da je juče njen suprug koji je takođe bio zaražen od nje, pušten iz bolnice i izlečen od koronavirusa.

Na sastanku je direktor Direktorijata zdravstva i  direktor Centra porodične medicine govorio o mjerama koje  su preduzete kakao bi se zaštitilo stanovništvo i obavijestio da će Centar porodične medicine  započeti s redovnom vakcinacijom djece koja će se odvijati u posebnim uslovima i izdvojenim odjeljenjima.

Komandir stanice policije je takođe naglasio da je policija pratila i nadgledala sve sahrane iz inostranstva kao i one koje su bili u vom periodu iz same opštine i potvrdio da se tokom sahrana poštovala procedura u skladu s preporukama Ministarstva zdravlja. Takođe  je na sastanku istaknuto da policija prati i nadzire sve osobe koje se vraćaju iz karantina kao i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama.

Gradonačelnik Opštine je obavijestio članove kriznog štaba da je otpočela tenderska procedura za početak realizacije kapitalnih aktivnosti te da su radovi na uređenju centra Dragaša danas otpočeli.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš