Situacija u Opštini Dragaš pod kontrolom, konstatovano na sjednici Kriznog štaba

Danas je održan redovan sastanak Štaba za vanredne situacije u Opštini Dragaš, na kojem je razmatrana situacija nastala nakon povećanja broja oboljelih od koronavirusa na Kosovu, kao i u opštini Dragaš.

Situacija u Opštini Dragaš pod kontrolom, konstatovano na sjednici Kriznog štaba

Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je u uvodnom izlaganju obavijestio članove kriznog štaba o aktuelnoj situaciji nastaloj nakon konstantnog povećavanja broja zaraženih na Kosovu kao i povećanju broja zaraženih iz opštini Dragaš.

Usprkos teškoj situaciji  na Kosovu u opštini Dragaš je za sada situacija pod kontrolom,  naglasio je gradonačelnik Opštine Šaban Šabani i nastavio. Naša opština je u zelenoj zoni. Kao što i znate opštine s velikim brojem inficiranih se nalaze u crvenoj zoni. Imamo mnogo manji broj zaraženih od druge opštine na Kosovu. To nije razlog da se opustimo već da još da više radimo na očuvanju zdravlja svih stanovnika naše opštine.On je apelovao na sve institucije da se striktno pridržavaju svih preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje, kao i Ministarstva zdravstva.

Direktor Direktorijata zdravstva Behar Brenoli i direktor Centra porodične Medicine detaljo su upoznali članove kriznog štaba o situaciji u zdravstvu kao i broju inficiranih i preminulih.

Direktor Centra porodične medicine u Dragašu Ramadan Jašari je naglasio da je do sada u našu Opštinu ukupno od početka pandemije inficirano  177 osoba,  od toga je 32 aktivno a imali smo i 22 smrtna slučaja

On je zatražio od policije i inspekcije da  budu aktivnije  uključeni u praćenju osoba koji moraju biti u izolaciju.

Izvor: (gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš