Shabani: „Nastojimo da stavimo u funkciju dečje obdanište u Dragašu“

Juče su predstavnici UNMIK-ove kancelarije posjetili Opštinu Dragaš i održali satanak sa gradonačelnikom Opštine. Na sasanku je pored gradonačelnika bio prisutan i njegov zamjenik zamjenik Selami Saiti, kordinator za prava zajednice Uzair Hamza, kao i Lindita Piraj, Kozmaqi, službenica za polnu ravnopravnost.

Shabani: „Nastojimo da  stavimo u funkciju dečje obdanište u Dragašu“

Cilj posete predstavnika UNMIK-ove kancelarije je u skladu sa obećanjima datim prilikom posjete šefa UNMIK-a za Kosovo, Zahira Taina, Opštini  Dragaš, kada je obećano da će se UNMIK založiti za stavljanje u funkciju dečje obdanište u Dragašu, objezbeđivanjem potrebne opreme preko svojih donatora.

Zgrada dečjeg obdaništa u Dragašu je izgerađena još prje dve godine, ali zbog nedostatka sredstava nije stavljena u funkciju.

Takođe je na sastanku razgovarano da Opština preko nadležna ministarstva odjezbedi plate za radnikle koji bi bili zaposlenu u dečjem obdaništu.

Gradonačelnik Shaban Shabani je detaljno informisao delegaciju o svim poteškoćama kao i potrebama da se stavi u funklciji dečje obdanište.

"Veoma je teško objezbediti stalna primanja za ljude koji bi radili u obdaništu", kazao je gradonačelik Shaban Shabani i nastavio.  "Mi kao Opština nemmo budžet niti mogućnosti da stavimo na platnom spisku zaposlene u obdaništu, a prema informacijama koje imam,tamo bi terbalo raditi oko deset radnika, računajući i pomoćno osoblje".

Na sastanku je istaknuto da će funkcionalno dečje obdanište u Dragašu, omogući stvoriti  mogućnost da se žene zaposle u institucijama. Moći će da svoju djecu ostave u obdanište i na taj način bi se povećao procenat zaposlenih žena u institucijama Opštine. Poznata čuinjenica da u Opštini Dragaš po procentu radi veoma mali broj žena.

Nakon sastanka delegacija je posjetila zgradu obdaništa.

Izvor: (Redakcija.gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš