Šerif Aga: U toku je realizacija historijskog projekta za građane Gore

Juče su počeli radovi na izmještanju dalekovodne trase koja ide od Dragaša do Restelica.

Stara postojeća trasa kojom se  obezbjeđuje  električna energija za sva sela koja gravitiraju od Dragaša do Restelice prolazi kroz vrlo nepristupačan teren, pa su česti nestanci električne energije naročito tokom zimskih mjeseci nastajali upravo zbog same  konfiguracije terena.  Gusta vegetacija na tom području izazivala je česte kvarove,  a nepristupačan teren je otežavao brzo lociranje kvara i njegovu popravku.

Kao jedno od rješenja ovog problema je izmještanje dalekovoda koji će se protezati pored magistralnog putra od Dragaša, do Restelice.

Zamjenik gradonačelnika za zajednice, Šerif Aga je govoreći za portal gorapress naglasio da je ovo historijski projekat za mještane svih sela koji gravitiraju u tom području. „ Ovo je rezultat našeg zalaganja, i ja se ovom prilikom zahvaljujem prije svega direktoru direkcije KEDS-a u Prizrenu Artanu Kazaziju, predstavnicima TIKE, turskom KFOR-u, predstavnicima ministarstva, Kancelariji za zajednice, i svim mojim saradnicima koji su dali doprinos da dođe do realizacije jednog ovakvog važnog projekta", istkao je potpredsjednik, Šerif Aga.

"Ovim projektom omogućićemo svim mještanima redovnije snabdijevanje strujom. Zaista je teren gdje prolazi stara trasa veoma nepristupačan, a I bandere su drvene i dotrajale. Mislim da će trasa pored puta omogućiti brzo lociranje kvara i naravno brže saniranje. Ja se nadam da ćemo do kraja naredne godine stići do Restelice". Naglasio je Šerif Aga i nastavio.

"Vrlo je važno da naglasim da mi stojimo iza svih obećanja koja smo dali našem narodu. Mislim da smo zadnju deceniju objeležili  projektima koje će pamtiti mnoge generacije iza nas.

Mnogi pokušavaju da se kite tuđim perjem. Naravno narod dobro zna ko radi iskreno, a ko se slika samo pro forme, da bi se reklo kao da nešto radi. Naš nijet je iskren i mi smo sa obje noge na Kosovu. Nismo gimnastičari pa da nam noge budu razvučene, da nam jedna noga bude  na Kosovu, a druga negde u Srbiji. Mi nastojimo da integrišemo  naš narod i da mu objasnimo da  mu je jedna i jedina država Kosovo, I da narod pripremimo da ovdje živi. Da djecu obrazujemo u tom duhu.Da nam budu konkurenti na kosovskom tržištu. To je naš cilj, I ja se nadam da  ćemo  uz Allahovu pomoć uspeti u tome. Naš nijet je iskren, a obećanja realna", kaže Šerif Aga i nastavlja.

Ja se sjećam kada smo prije deset godina govorili da ćemo povezati Goru i sa Makedonijom i Albanijom, tada je to za mnoge bilo  apstraktno, ali je danas to realno. Govorili smo da ćemo raditi na povezivanju sela unutar opštine. Evo hvala Allahu uspeli smo da Brod i Baćku povežemo sa Zlipotokom i nastavljamo sa radovima do Restelice. Takođe smo povezali Radešu sa Leštanom. Mi smo pokrenuli projekat proširenja puta od Prizrena do Broda i Restelice. Obezbjedili i smo sredstva za asfaltiranje poslednjih kilometra puta do Srezimira, I zaista ne želim da govorim o sitnijim projektima. mislim na vodovode, kanalizacije i pokoravanja ulica koje realizujemo svake godine. Mi smo u  neprekidnoim kontaktu sa predstavnicima KEDS-a, i očekujemo da se u naredne dvije godine potpuno rekonstruisanje  elektro mreža u svim selima. U planu je postavljanje betonskih bandera u svim selima, čime će se omogućiti stabilnije snabdijevanje strujom, naglasio je podpredjenik za zajednice, Šerif Aga.

Izvor: (gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš