održana konstituisana SO Dragaš

Šerif Aga izabran za podpredsjednika ispred nevećinskih zajednica u Opštini Dragaš

Danas je održana konstitutivna sjednica SO Dragaš. Sjednicu je vodila Hatidža Šeh, kao najstarijia odbornica ispred Jednistvene Goranske partije. Nakon toga novi odbornici su položili zakletvu, a zakletvu je položio i novoizabrani gradonačelnik, Šaban Šabani.

Nakon poziva da se predaju predlozi za predsjedavajućeg SO Dragaš, skupštini se obratio odbornik ispred Demokratskog Saveza Kosova, Samidin Đeljadini i istakao da  njegova partija ne priznaje rezultate izbora koji su rezultat manipulacije manjinske zajednice iz Skoplja. Nakon njegovog obraćanja, svi delegati LDK su napustili salu i do kraja sjednice nisu se vratili.

Reagujući na izjavu i optužbe delegata LDK-a, predsjednik Demokratske stranke Vatan i odbornik Usmen Baldži,  kazao je da su izbori i glasovi koji su došli iz Skoplja apsolutno legalni, i jedina institucija nadležna za izbore je Centralna izborna Komisija i ona  nije imala nikakve prigovore i primjedbe. Takođe i Kancelatija Evropske Unije i posmatračka misija kao  i druge domaće i međunarodne organizacije, nisu imale primjedbe na regularnost glasanja. Takođe želim da naglasim da nije lijepo nazivati našu i druge zajednice "pakicom" (manjinskom), kada je u svim zvaničnim aktima regulisano da se one nazivaju kao „nevećinske zajednice“. Uostalom mi u Opštini Dragaš nismo manjina, mi smo pola pola.

Zakon o lokalnoj smoupravi predviđa da se predsjedavajući izabere većinom glasova iz redova odbornika. Sa 19 glasa za i  jednim protiv  za predsjedavajućeg SO Dragaš, izabran je  Betim Merdi član PDK-a.Odbornici LDK-a nisu prisutvovali glasanju.

Novoizabrani gradonačelnik Šaban Šabani predložio je na osnovu zakona o Lokalnoj samoupravi zamjenika gradonačelnika iz nevećinskih  zajenica Šerifa Agu. Da bi se izabrao zamjenik gradonačelnika za zajednice treba na osnovu zakona da dobije  većinu od ukupnog broja poslanika i većinu od odbornika iz nevećinskih zajednica.

Kandidat Šerif Aga je nakon dobijanja većine od ukupnog broja poslanika dobio i većinu od odbornika iz redova nevećinskih zajednica. Od sedam odbornika šest njih je učestvovalo u glasanju,  dok je odbornik ispred partije Pokret za Goru, Hajrudin Hodža napusto sjednicu i nije prisustvovao glasanju. Pet odbornika je glasalo ZA, a jedan je bio protiv.

Nakon sjednice za web portal gorapress,  Predsjednik Demokratske stranke Vatan i zamjenik ministra za ekonomski razvoj Usmen Baldži dao je sledeću izjavu:

Ovo je zaista važan trenutak jer kao što i znate u prošlom mandatu nijesmo uspeli da se složimo oko izbora zamjenika gradonačelnika iz redova nevećinskih zajednica, kazao je Usmen Baldži i nastavio. Naša politika je od početku zagovarala jedinstvo među između svih nas u Gori i ja se danas osećam veoma ponosno kao predsjednik najveće partije u Gori, koji sam sa svojim timom uspeo za izgradim preko potrebno jedinstvo koje smo i na predizbornim kampanjama stavljali kao prioritet. Mali smo mi narod za podjele i Vakat je promotor jedinstva u Gori, šta god drugi mislili o nama vrijeme će pokazati da je Demokratska stranka Vatan partner svim onima koji rade na dobrobit ovog naroda u Gori.

Ja sam danas kao što ste i vidjeli podneo ostavku na mjesto odbornika jer sam to i obećao. Bio sam nosioc liste Koalicije Vakat jer sam kao predsjednik želeo da dam podjednaku šansu svim kandidatima koji su na našoj listi. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim biračima u Gori koji su dali povjerenje Koaliciji Vakat i da poručim da će i Velid Hadžisin koji će biti odbornik umjesto mene slediti politiku partije. Mi smo disciplinovana partija sa veoma stabilnim biračkim tjelom i vjerujte da već od danas sa svojim timom i novim direktorima radićemo na ostvarivanju postavljenih zadataka koji su u skladu sa predizbornim obećanjima.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš