Strašna lavina

Restelica: Osam godina od tragedije

Danas se navršava osam godina od tragedje koja je zadesila Restelicu, najveće selo u Opštini Dragaš.

Restelica: Osam godina od tragedije

Pripovjedaće se generacijama o tom hladnom subotnjem februarskom jutru, kada je Šarplanima iz svojih njedra ispustila strašnu lavinu, koja je noseći sve pred sobom, odnjela deset života.

Većina stradalih je tog jurta spavala, i nijesu ni slutili da je to vječni san iz kojeg će se probuditi tek na ahiretu. Allah  svemogući  je sačuvao samo malu Amseru, što je i potvrda  da je i život i smrt u njegovim rukama.

Tih dana dok je trajala potraga za žrtvama nesreće, Restelicu su posjetili i premijer sa svojim ministrima, a i tadašnja predsjednica Kosova, Atifeta Jahjaga koja je posjetila malu Amseru u prizrenskoj bolnici.  

Neposredno nakon nesreće i tadašnji ministar za Povratak i zajednice, Radojica Tomić posjetio je mjesto gdje se dogodila tragedija i obećao je da će obezbjediti materijal za sve kuće koje su porušene od lavine.

Od svih tih silnih obećanja od strane najviših predstavnika Vlade, ostale su samo njihove izjave i reči utjehe porodicama nastradalih.

Danas nakon osam godina od tragedije, većina onih koji su davali izjave ne žele i da govore o tome. To je i dokaz da su sve njihove izjave, kao  i da je  sva ta emotivna retorika bila obojena političkom pozadinom.

Nažalost do sada sve je ostalo na obećanjima. 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš