Restelica: Asfalt prema Makedoniji

Gragrađevinska firma „Renellual Tahiri“ ovih dana izvodi završne radove na asfaltiranju prve faze djela puta od Restelice prema Makedoniji. I prošle godine je iz opštinskog bužeta asfaltirano oko tri kulometra s ciljem da se Opština Dragaš poveže sa Makedonijom.

„Za ovu godinu je opština, u svrhu izgradnje puta prema makedonskoj granici namijenila sredstva u iznosu od 120 hiljade eura, kazao je za portal gorapress, Velid Hadžisin odbornik u SO Dragaš i mještanin sela Restelice i nastavio:

"Realizacija prve faze izgradnje puta, je pri samom kraju. Vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 90 hiljada eura, za drugu fazu u vrijednosti od 30 hiljada eura predviđeno je pokockavanje puta koji prolazi kroz selo, i koji nije asfaltiran zbog nesređene vodovodne i kanalizacione mreže. Izgradnja puta prema budućem graničnom prijelazu je od neprocjenjivig značaja za lokalni ekonomski razvoj jer otvara perspektivu lokalnom stanovništvu za bavljenje stočarstvom i turizmom. Stoga bi asafaltiranje puta prema Makedoniji trebalo biti prioritet ne samo Opštine Dragaš već i Vlade Kosova, a pogotovo onih koji na bilo koji način predstavljaju interese naše zajednice u Parlamentu i Vladi Kosova", istako je Veli i nastavio.

"Mi ostajemo posvećeni otvaranju perspektive za lokalno stanovništvo, tako da ćemo i za narednu godinu tražiti da izdvajanje sredstava u okviru mogućnosti opštinskog budžeta a istovremeno apelujemo na Vladu Kosova da izgradnju ovog puta i otvaranje graničnog prelaza stavi u prvi plan", kazao je Velid Hadžisin.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš