UDRUŽENJE DIJASPORE GORE

Predstavnik UDG u poseti ambasadi Turske

Na inicijativu UDG-a, prvi među jednakima, predsjednik udruženja Miralem Pelivani je posjetio ambasadu Turske na Kosovu.

Predstavnik UDG u poseti ambasadi Turske

Ambasadorka Republike Turske, njena ekselencija Kivilcim Kiliç je primila predsjednika udruženja koji je upoznao o formiranju UDG-a,( Udruženje dijaspore Gore) kao i stremljenjima i ciljevima udruženja.

Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo, i dala punu podršku UDG-u, naglašavajući da da joj je veoma drago što se dijaspora Gore organizovala.

U jednom srdačnom razgovoru predsjednik UDG-a je ambasadorku upoznao sa svim problemima u kojima se region Gore nalazi na Kosovu.

Njena ekselencija je navela da će inicirati na svaki vid saradnje, kao i to da je spremna pružiti svaki vid pomoći oko gorućih problema u kojima se Gora i njeno stanovništvo nalaze, kao i spremnost za konačno rešavanje jednog od najvećih kočničara napretka Gore, odnosno konačno definisanje Gore kao jedne zasebne administrativne celine na Kosovu.

“Dijaspora Gore se treba aktivno uključiti u svim porama života u zemljama EU, kao i spremnost integrisanja u državama EU, iskoristiti sve što EU kao unija nudi, ali nikako ne dozvoliti nikakav vid asimilicaje, i prevashodno očuvanje svojih trdicionalnih vrijednosti kulture, jezika i vjere” istakla je ambasadorka.

U daljnjem razgovoru sa predsjednikom UDG-a Pelivanijem navedeno je da je njena ekselencija voljna, ako se ukaže potreba da kontaktira sva diplomatsko – konzularna predstavništva Republike Turske u državama EU, kako bi UDG-u pokazala smernice koje bi vodile afirmaciji udruženje i ciljeva za koje se ono zalaže. UDG

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš