Poziv na učešće vo humanitarna akcija ”Od Gora za Sandžak”

”Humanitarno udruženje Našinec” pokreće akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć regiji Sandžak vo Srbija vo kuja je registruan nagli skok broja zaraženih so koronavirus zbog šogo je proglašeno i vandredno stanje.

Poziv na učešće vo humanitarna akcija ”Od Gora za Sandžak”

Apel upućujeme dijaspori da se solidariše i kroz ovaja akcija pomogne aljem vo Sandžak ćede živi i naš insan poreklom od Gora koji decenijama delji ista sudbina so oja narod.

Prikupljena novčana sredstva će bidet, inšaAllah, donirane apotekem kuje insanu vo potreba već davaet besplatno terapija kua doktor ga preporučif za lečenje i ublažavanje simptoma kuje ge izaziva oja virus. Goljem broj ljuđi so lakše i srednje simptomi se ”leći” doma a među nji ima insan koji zbog finansijska situacija ne može da kupi ni nužne ljekoj za sniženje  telesne temepreture.

Drugi deo sredstava će bide uplaćen organizacijem vo Sandžak kuje beret pare za kupovinu medicinskih sredstava i opreme zdravstvenim ustanovama kuje se koristet vo zaštita od oja virus.

Humanitarna akcija traje od 01. jula pa do 21. jula 2020. godina. Uplate možete da izvršite će koordinatori projekta ”Jemek za Gora” ili na sledeći žiro-račun:

Ime: Nasinec

IBAN: AT94 3204 5000 0061 1012

BIC: RLNWATWWBAD

Adresa:

             Ulica: Kapellengasse 1b

             Poštanski broj: 2514

             Mesto: Traiskirchen

             Država: Österreich/Austria

OBAVEZNO NAVEDI SVRHA UPLATE: GORA ZA SANDŽAK

”Ko pomogne svome bratu u nevolji, Allah će njemu pomoći u njegovoj nevolji. Ko otkloni nedaću jednog muslimana, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu…” (Hadis)

Izvor: (nasinec.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš