Zbog odrona ponovo blokiran dio regionalnog puta kod Restelice

Odron kamenja i klizišta, na regionalnom putnom pravcu Dragas – Restelica, već desetljećima su stalna opasnost po mještane ovog djela dragačke opštine.

Trećeg dana januara, veća količina kamenja kod renoviranih tunela, preprečila je jedini prilazni put do Restelice.

“Pozvali su me naši seoski taksisti, ujutru poslije 6 sati, kako bi me obavjestili da je odron kamenja, zakrčio put kod resteličkoh tunela. U saradnji sa zvaničnicima Uprave za hitne intervencije, menadžerom za održavanje regionalnih puteva u prizrenskoj regiji, zajedno sa zamjenikom ministra ekonomskog razvoja, Usmenom Baldžijem i odbornikom Velidom Hadžisinom, uspjeli smo da obezbjedimo ekipu koja je u podnevnim satima stigla do mjesta odrona i očistila put kod tunela. Hvala Bogu da nije bilo ljudskih žrtava, mada opasnost nije uklonjena. Postoji stalna strijepnja, da to toga može doći ako se nešto konkretno i dugoročno ne preduzme”, naglasio je Šerif Aga, dogradonačelnik Dragaša, dodajući da su mjestani revoltirani i traže hitno rješavanje ovog problema.

Opštinski organi u Dragašu smatraju da adresa za dugoročno rješavanje ovog problema, su vladine institucije, koje nisu u potpunosti odgovorile zahtjevu mještana i njihovim predstavnicima u institucijama.

Apeli mještana Restelice su ostali neuslišani i ako se nešto hitno ne preduzme, posljedice mogu biti fatalne po život stanovnika.

Podsjećamo da su klizišta i odron kamenja i zemljišta, stalna opasnost po stanovništvo kroz sva godisnja doba te da je najrizičniji dio regionalnog puta, kod Globočice, Kruševa i Restelice.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš