Gorska magistrala

Počeli radovi na asfaltiranju puta Brod – “ Košće”

Danas su počeli radovi na asfaltiranju puta Brod, Zlipotok, Globočica, Baćka. Radove na ovom putnom pravcu izvodi građevinska firma „Iseferi“.

Danas je gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini zajedno sa opštinskom vladom kao i inženjerima Opštine Dragaš posjetio deoniocu puta odakle je počelo asfaltiranje puta Brod- „ Košće“ koje se nalazi blizu Zlipotoka,
Direktor urbanizma, katastra i rularnog razvoja, Bean Hadžiasan, govoreći o značaju ovog puta, kazao da je ovo Gorska  magistrala koja povezuje pet sela, i znatno smanjuje dužinu puta u međusobnoj komunikaciji.
On ističe da  je ovo dvogodišnji projekat vrijedan  oko 400,00 eura,  te da će ovo godine biti asfaltirano 2,5 km, kao i  da će trasa od 1,5 km, biti ovo godine pripremljena, a da će se naredne godine nastaviti s asfaltiranjem. Ukupna  dužina puta od Broda do "Stratora"  iznosi oko 7 kilometra.
"Ja se nadam da ćemo naredne godine obezbjedi sredstva preko Ministarstva infrastrukture da asfaltiramo kompletnu trasu  do Broda", kazao je direktor Urbanizma Bean Hadžiasan.
Šef Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza govoreći o značaju ovog putnog pravaca kazao da je ideja o povezivanju sela unutar Opštine Dragaš veoma stara i ona datira negdje od 2004, godine i ova ideja  je i uvrštena u Opštinski razvojni plan,

Cilj nam je bio da se otvaranjem ovakvih puteva koji su nekada u ranijem periodu bili samo misaona imenica,  prije svega skrati dužina puta prilikom međusobne  komunikacije ovih sela, kao i da se   ovaj kraj prije svega  ekonomski razvije, te da se razvoj turizma kao jedan od prioriteta Opštine Dragaš podigne na većem nivou.
Ovaj putni pravac će omogućiti brzu i veoma kraku komunikaciju između dva najveća sela u Gori,  Broda i Restelice .Ovaj putni pravac će znatno olakšati mještanima Restelice, Kruševa, Zliotoka, Globočice, Orćuše,  kao i građanima iz Albanije posjetu turističkog centra u Brodu, naročito zimi gdje veliki broj građana iz ovih sela kao i građana Albanije dolazi na skijanje u Brodu. Planiramo da u narednom periodu asfaltiramo put i do Baćke kao i da asfaltiramo put od "Stratora" do Globočice tačnije do mjesta „Buka“ koji je u dužini 3.2 km, kazao je šef Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza,

Izvor: (Redakcija, gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš