Počeli radovi na asfaltiranju posljednje deonice puta od Restelice do Srezimira

Ovih dana su počeli radovi na asfaltiranju posljednje deonice puta Restelica – Srezimir, čime će biti put od Restelice do same granice sa Sjevernom Makedonijom biti završen

Danas su predstavnici opštinske vlasti predvođeni potpredsjednikom za zajednice Šerifom Agom obišli deonicu puta koja je predviđena da bude asfaltirana. Sredstva za asfaltiranje puta u vrijednosti od oko pola miliona eura objezbedila je Opština Dragaš, dok radove izvodi kompanija „ Relelual  Tahiri“
Opština Dragaš unazad nekoliko godina izdvaja sredstva iz svog budžeta kakao bi realizirala projekat kojim se omogućuje povezivanje Kosova s Republikom Sjevernom Makedonijom.

„Ovo je projekat od izuzetnog značaja za sve Kosovare ,a posebno značajan za sva sela koja su blizu granice  sa  Republikom Sjevernom  Makedonijom ( Restelica, Kruševo, Zlipotok, Globočca i sva sela u Gori).  Gradnju ovog puta  smatram jednim od mojih najvažnijih prioriteta,  i  mi ga kao što se vidi uz  Allahovu pomoć završavamo.   Ovaj put je naša obaveza i obećanje koju smo dali  građanima Gore. Mogi nisu vjerovali kada smo na mnogim sastancima i predizbornim kampanjama govorili o našim prioritetima. Danas je svima jasno da uvijek stojimo iza svojih obećanja, koje smo dali građanima,istako je između ostalog potpredsjednik za zajednice Šerif Aga.
„Ideja o povezivanju Kosova sa Sjevernom Makedonijom preko Restelice je ideja koja je potekla od strane Demokratske stranke Vatan još 2000 godine. Ovo je bila naša ideja  koja se prenosila na sve mlade članove koji su preuzimali određene pozicije u partiji, kazao je Uzair Hamza koordinator za prava zajednice i integraciju.
Na početku je naša ideja  izgledala veoma apstraktno i nedokučivo. Još 2004 godine urađen je projekat u projektnom birou u Prištini, i krenuli smo u realizaciji kucajući na adrese raznih Ministarstva, kakao bi objezbedili sredstva. Naravno u početku je bilo veoma teško i ako je u tom periodu bilo mnogo projekata koji su bili vezani za međugraničnu saradnju. Danas se ovaj projekat privodi kraju, zahvaljujući prje svega rukovodstvu Demokratske stranke Vatan, kao i svim članovima, simpatizerima DSV-a, i onima koji su vjerovali u nas i naše dobre namjere,  kazao je Uzair Hamza i nastavio.

Radi istine i historije moram  naglasiti, da  mnogi naši politički protivnici danas žele da prikažu da su oni zaslužni za realizaciju ovog projekta i ako za vreme svojih po nekoliko mandata nisu nijednom  izašli za govornicu Skupštine Kosova, kakao bi zatražili sredstva od strane centralnih institucija odnosno određenih Ministarstva. Svi znaju da je Opština Dragaš na insistiranje Koalicije Vakat izdvajala svake godine po nekoliko stotina hiljada eura i tako deo po deo stigli do  cilja. No hvala Bogu da narod zna pravu istinu , i naravno znaće to da vrednuje, istako je Uzair Hamza, Koordinator za prava zajednice i integraciju u Opštini Dragaš.
Direktor Urbanizma Bean Hadžiasan kazao je da će put najvjerojatnije biti naredne godine završen a da će ove godine kompanije uraditi pripremne zemljane radove. Veoma je teško raditi na ovom terenu koji je mnogo udaljen od same asfaltne baze koja je u Prizrenu i mora se voditi računa o kvalitetu asfalta jer se put prostire na nadmorskoj visini od 1400 do 1900 metara. Nadam se da će naredne godine prilikom asfaltiranja ovih pet kilometara i posljednje deonica od jedan kilometar biti završena, istako je direktor Urbanizma Bean Hadžiasan.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš