Počele pripreme za izgradnju šest kuća za povratničke porodice u Dragašu

Ministarstvo za zajednice i povratak zajedno sa Kancelarijom za zajednice započelo je aktivnosti na izgradnju šest kuća povratničkim porodicama u Opštini Dragaš

--

Radi se o povratničkim porodicama koji su aplicirali još 2013 godine. Šef kancelarije za zajednice za povratak, Uzair Hamza, kazao je da su aktivnosti na izgradnju kuća povratničkim porodicama bile zaustavljane sve do dolaska na čelu Ministarstva, Nenada Rašića koji je sada Ministar u Ministarstvu za zajednice i povratak, kazao je Hamza i nastavio.
S te liste ove godine će početi gradnja za šest porodice, a naredne godine očekujem da se napre izgrade kuće onima s te liste kao i da se uzmu u obzir novi slučajevi koji su ispunili sve kriterijume, od Opštinske radne grupe za povratak pa sve do Ministarstva gdje se konačno odobrava lista.

Kancelarija za zajednice i povratak u Opštini Dragaš je u skladu s preporukama Ministarstva poduzela niz aktivnosti, pa je od Direktorijata Urbanizma oficijalno zatražila besplatno izdavanje  građevinskih dozvola kao i ostale prateće dokumentacije iz Katastra. Direktorijat je u veoma kratkom roku izdao dozvole za gradnju kuća. Mogu slobodno da kažem da je Opština Dragaš prva osigurala svu potrebnu dokumentaciju u odnosu na druge Opštine gdje će se kuće graditi. Ministarstvo ove godine gradi 19 kuća od toga 6 u Opštini Dragaš.


Danas je Ministarstvo za zajednice i povratak s inženjerima i izvođačem radova obišlo povratničke porodice, zajedno sa Kancelarijom za zajednice i povratak, direktorom Urbanizma kao i direktorom zdravstva, kakao bi na licu mjesta utvrdili sve neophodne detalje koje se odnose na priključak na vodu, struju i kanalizaciju.

 

Izvor: (Redakcija, gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš