Ove godine biće izgrađeno šest kuća za povratničke porodice u Opštini Dragaš

Ministarstvo za zajednice i povratak donijelo je odluku o gradnji šest kuća povratničkim porodicama u Opštini Dragaš, sa liste koja je odobrena još 2013. godine.

Ove godine biće izgrađeno  šest kuća za povratničke porodice u Opštini Dragaš

Odluke o gradnji kuća danas je uručila rukovodilac divizije za povratak, Dragana Stojanović, šefu Opštinske kancelarije za zajednice i povratak Uzairu Hamzi, kao i potpredsjedniku za zajednice Fejsalu Haliloviću.
Kako je za portal gorapress kazala rukovodilac divizije za povratak, Dragana Stojanović gradnja kuću će započeti nakon objezbeđivanja tehničke dokumentacije.
Šef Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza kazao je da je napokon došlo vreme da se i povratničke porodice u Opštini Dragaš pomažu. Od 2013 godine nije izgrađena nijedna kuća povratničkim porodicama u Opštini Dragaš. Stalno smo vršili pritisak na  Ministarstvo, nažalost uglavnom su kuće građene u sredinama iz kojih je bio minister u Ministarstvu.
Sve te opstrukcije sa gradnjom opravdavali su što navodno Ošitna Dragaš nije bila deo projekta RRK-a, kazao je Uzair Hamza i nastavio. Na zadnjem sastanku s premijerom Kurtijem tražio sam da se počne sa realizacijom izgradnje kuća povratničkim porodicama, I dobio obećanja da će to Ministarstvo biti konačno ministarstvo za sve zajednice.
Nakon toga imali smo zajedno sa gradonačelnikom Opštine Bedžetom  Dželjadinijem I direktorom urbanizma Beanom Hadžiasanom niz sastanaka sa ministrom Rašićem I konačno sve te naše aktivnosti su urodili  plodom. Ove godine gradimo  šest kuća sa liste koja je odobrena još 2013, godine a naredne godine planiramo da izgradimo kuće svima koji su bili na listi, kao i novim povratničkim porodicama koji su u fazi procedure.
Također smo na sastancima sa ministrom dogovorili da Ministarstvo podrži I neke infrastrukturne projekte u našoj Opštini.
Želim ovim putem da obavijestim korisnike koji će sutra dobiti odluke. I  da su obavezni da osiguraju plac na koji će biti na njihovo ime kao I građevinsku dozvolu, koja će biti izdata od strane Direktorijata urbanizma u Opštini Dragaš.

 

Izvor: (Redakcija, gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš