Optužnica protiv tri dužnosnika u opštini Dragaš

Javno Tužilastvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv predsjednika opštine Dragaš Salima Jonuzija, direktora urbanizma Beana Hadžihasana, građevinskog inspektora Vetima Hasanija, kao i Nexhata Selaja, žitelja opštine Dragaš.

Optužnica protiv tri dužnosnika u opštini Dragaš

Prema navodima optužnice, optuženi Saljim J. je od 2009. godine neprekidno do 2016. godine u Dragašu u cilju pribavljanja nezakonite koristi u ime drugih a na štetu opštine, koristeći službeni položaj i ovlašćenje funkcionera postupao suprotno zakonu o davanju na upotrebu i razmjenu nepokretne imovine opštine br. 04/2-144, omogućavajući Nexhatu S. kupovinu nekretnine - društveno zemljište na kojem izgrađuje dvospratni poslovni objekat, bez naknade i bez odluke Skupštine opštine, pri čemu zloupotrebljava imovinu opštine Dragaš, izazivajući ogromnu štetu na vrijednosti društvene svojine koju je prisvojio.

Ovim je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422, stav 1 i 2, tačka 2.1, 2.2 i 2.4 Krivičnog zakona Republike Kosovo.

Okrivljeni Bean H. je u periodu od 2011, u Dragašu, u cilju dobijanja nezakonite koristi drugome a na štetu opštine Dragaš, koristeći svoj položaj i službena ovlašćenja, namjerno ne izvršava dužnosti predviđene zakonom i krši zakon o izgradnji donoseći presudu kojom se Nexhatu S. dozvoljava izgradnja poslovnog objekta na društvenoj imovini registrovanoj na ime opštine Dragaš, takođe te godine, donosi odluku kojom se potvrđuje da je Nexhat S. proizvoljno uzurpirao društveno zemljište evidentirano kao društvena svojina opštine Dragaš.

Ovim je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422, stav 1 i 2, tačka 2.1 i 2.2 Krivičnog zakona RKS.

Okrivljeni Vetim H., u toku 2011. godine u Dragašu, sve do 2016. godine, u cilju dobijanja nezakonite koristi drugome a na štetu opštine Dragaš, koristeći svoj položaj i službena ovlašćenja, namerno ne izvršava dužnosti predviđene zakonom, tako što nije preduzeo mjere za prekid i zabranu izvršenja radova na objektu izdgrađenom od strane Nexhata S., koji je posjedovao dozvolu za izgradnju privremenog karaktera, a gradi objekat trajnog karaktera od tvrdog materijala i betona, što je u suprotnosti sa dozvolom.

Ovim je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422, stav 1 i 2, tačka 2.1 i 2.2 Krivičnogzakona RKS.

Okrivljeni Nexhat S. u periodu od 2009. pa sve do 2016. godine, u Dragašu, nezakonito zauzima nekretninu - društveno zemljište, u vlasništvu opštine Dragaš, na kome izgrađuje dvospratni poslovni objekat od tvrdog materijala i betona, koje koristi u komercijalne svrhe. Ovim je počinio krivično djelo nezakonitog zauzimanja nepokretne imovine iz člana 332, stav 2, podstav 2.1 Krivičnog zakona Kosova.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš