Opštinu Dragaš zahvatilo snježno nevrijeme

Dvodnevne snježne padavine povremene praćene vjetrom, nanijele su mnoge nevolje stanovnicima ove opštine, a prje svega vozačima

Visina snježnog pokrivača na području opštine Dragaš kreće se između 15 i 30 centimetara, a na pojedinim mjestima ima i smetova koji iznose i do pola metra.
„Trenutno svi regionalni i lokalni putni pravci u opštini Dragaš su prohodni, a opštinska služba za održavanje puteva je u ova dva dana od kad je počeo da pada snijeg na terenu sa svojom mehanizacijom. Pored postojeće mehanizacije angažovali smo još tri privatna traktora kako bi na vrijeme stigli do svih naselja,  kazao je za gora press, gradonačelnik Opštine Bedžet Dželjadini.
Kretanje na pojedinim lokalnim putevima je otežano zbog snijega koji je praćen vjetrom pa se pojedine deonice puta veoma brzo pune snijegom, tako da je prema naseljima koji se nalaze na većoj nadmorskoj visini obavezna i upotreba lanaca.
snabdijevanje strujom na teritoriji opštine Dragaš je redovna ali je zbog jakog vjera u pojedinim naseljima bilo kratkog prekida struje.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš