Opština Dragaš zavejana snijegom

Snijeg koji neprekido pada od juče zadaje najveće muke vozačima. Obilne sniježene padavine prijete da parališu život u Opštini Dragaš.

Upkos ovakvom nevremenu svi regionalni putni pravci u Opštini Dragaš su prohodni za saobraćaj. Premda se  saobraćaj  odvija otežano, ali je kretanje prema svim regionalnim putnim pravcima  moguće i saobraćaj prema ovim pravcima se odvija bez ikakvih problema.

Lokalni putevi su največi problem u opštini Dragaš. Upkos činjenici da je mehanizacija kompanije koja održava puteve neprekidno na terenu, saobraćaj se u ovom trenutku odvija veoma otežano prema mnogim lokalnim putevima. Prema nekim selima moguće je kretanje  samo džipovima i uz upotrebu zimske opreme.

“ Drnini Kompani” firma koja održava sve puteve u Opštini Dragaš tokom jučerašnjeg dana stigla je do svih sela, međutim zbog obilnih padavina jutros je kretanje prema mnogim selima bilo otežano.

Prema informacijama koje smo dobili od nadležnih službi u Opštini Dragaš očekuje se da u toku dana kamioni kompanije koja održava puteve ponovo stignu do svih sela, tako da se do  kraja dana očekuje da se i na svim lokalnim putevima saobraćaj odvija bez zastoja.

Gađani se najčešće žale da kamion koji čisti snjeg stigne do ulaza u selo pa su mnoge ulice u selima koje su inače prohodne za saobraćaj u normalnim okolnostima danas bile zatrpane I blokirane.

Nadležne službe u Opštini apeluju na građane da ne ostavljaju vozila na putevima jer prema njihovim riječima zbog parkiranih vozila čišćenje snijega je otežano, a prilaz u nekim selima je blokiran.

Mještani Gornje Rapče nisu imali strpljenja da čekaju kamion za čišćenje snijega pa su sami do Donje Rapče očistili put.

Visina sniježnog pokrivača u ovom trenutku  iznosi iznad pola metra, a u naseljima koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini, snijega  ima  i do jednog metra.

Prema prognozi hidrometereološkog saveza Kosova očekuje se prestanak padavina teko negde oko 22 časa.

Opština Dragaš je opština koja se nalazi na največoj nadmorskj visini na Kososvu. Naselja u ovoj Opštini se nalaze na visini od 960 pa sve do iznad 1500 metara nadmorske visine. Pa je stoga veoma važno angažovati dobru kompaniju koja ima dobru i specifičnu mehanizaciju za ovakvo podričje.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš