Opština Dragaš obezbjedila sanitetsko vozilo za potrebe ambulante u Restelici

Danas je gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini zajedno sa potpredsjednikom za zajednice Fejsalom Halilovićem, šefom Kancelarije za zajednice, Uzairom Hamza, direktorom zdravstva, Beharom Brenolijem, direktorom administracije, Vetonom Ramadanijem, direktorom Urbanizma i rularnog razvoja, Beanom Hadžiasanom, kao i direktorom Poljoprivrede, Erdžanom Limanče, posjetio ambulantu u Restelici, gdje se izvode radovi na proširenju ambulante, Vrednost novog aneksa iznosi 35 hiljade eura.

Nakon obilaska radova direktor zdravstva, Behar Brenoli je svečano uručio  ključeve od novog sanitetskog vozila koje je kupljeno od budžeta Direktorijata zdravstva  Opštine Dragaš. Vrijednost ovog vozila je oko 40 hiljada eura. Vozilo je opremljeno potrebnom  opremom za transport bolesnika.

Direktor Behar Brenoli je prilikom uručivanja vozila obraćajuće se prisutnima naglasio da je ovo vozilo namijenjeno  za potrebe ambulante, a naravno ono će služiti mještanima Restelice koji će u hitnim slučajevima voziti prema Dragašu ili prema Prizrenu u zavisnosti od procjene doktora, on je takođe naglasio da je kupljeno i novo sanitesko vozilo za transport bolenika koji idu na dijalizu. Takođe i vrednost ovog vozila iznosi oko 41 hiljada eura, naglasio je Brenoli.

Gradobačelnik Opštine Dragaš je u svom obraćanu kazo; „Opština Dragaš ulaže velike napore  da uspješno realizuje sve projekte koje su planirane za ovu godinu“, kazao je gradonačelnik i nastavio. „Nažalost pojedinci na društvenim mrežama naročito par njih iz Restelice pokušavaju da dezinformišu građane plasirajući im ne provjerene    informacije s ciljem da se Restelica prikaže kao žrtva.

Kao što se može vidjeti danas smo nakon svih procedura kako vam je objasnio i direktor donijeli vozilo. Bilo je potrebno pripremiti dokumentaciju registrovati vozilo i objezditi zimske gume za vozilo. Naravno za sve postoji procedura. Lako je pisati na društvenim mrežama  kako neko opstruiše projekte za Restelicu, bez dokaza i odgovornosti za iznesene neistine. Ti isti se nakon toga hvale kakao se zbog njihovih pisanja po društvenim mrežama  odmah realizuju projekti za Restelicu.  To je zaista smiješno i znam da niko ne vjeruje takvim lažima i manipulacijama.

I u Gori i u Opolju imamo projekte na kojima se  još radi. Prošle nedjelje smo u Opolju  asfaltirali put, i niko iz tog sela nije pitao zašto sada asfaltiramo put, što to nismo ranije uradili. Niko iz tog sela nije rekao da je u pitanju opstrukcija. To se samo izgleda ovdje čuti od strane par ljudi, koji se hrane senzacionalnim vijestima. I u drugim selima Gore imamo još projekata koji su u fazi realizacije i niko nije od njih rekao da je u pitanju opstrukcija, Samo ovdje  par osoba pokušavaju da se Restelica prikaže žrtva, a da su oni spasioci, kazao je gradonačelnik i nastavio.

Kao što znate u toku su radovi na asfaltiranju puta prema Strezimiru. Ako me pitate zašto je kasno počela firma da realizuje projekat reći ću vam da su sve kompanije na Kosovu  čekale odluku Vlade Kosova da se kompanijama poveća cijena za 30 %. jer je u međuvremenu došlo do poskupljena građevinskom materijala . Vlada je najavila povećanje od 20 %, i mi smo zamoli kompaniju da nam izađe u susret i završi asfaltiranje ovog  puta. Opet su pojedinci govorili kako neko hoće da pokrade Restelicu. Sve su ovo netačne informacije i ja vam obećavam da dok sam ja na čelu Opštine neću dozvoliti nikakve malverzacije, i ovom prilikom se zahvaljujem mojim direktorima potpredsjedniku šefu kancelarije na dobroj saradnji i njihovim aktivnostima da sve projekte uspješno realizujemo.

Ovom prilikom želim vas obavijestiti da smo za narednu godinu osigurati, još 200 hiljada  eura od strane Kancelarije premijera kako bi završili asfaltiranje posljednjeg kilometra puta prema Restelici kazao", je gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet  Dželjadini.

Izvor: (Redakcija, gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš